torstai 9. huhtikuuta 2015

Älä luovuta!


Moi!

Kun menin tallille keskiviikkona ja listassa luki "Melinda-Lucas" teki mieli jättää tunti suoraan väliin. Lucaksella ja mulla ei koskaan tehtävät suju. En oikein osaa ratsastaa sitä niin, että saisin asiat toimimaan ja tehtävät suoritettua.

Lucas tänä talvena

No, ei auttanut siinä muu kuin etsiä pisin raippa ja marssia maneesiin (hoitamisen ja varustuksen jälkeen). Maneesiin mennessä Lucasta alkoi sitten pelottaa ulkoa kuuluva kova tuuli, eikä sitten uskaltanut mennä maneesin ovesta sisälle, ennenkuin tuli muitakin ihmisiä kannustamaan (siinä mennessä ajattelin, että toivo on mennyttä, tunnista ei tule mitään kun en saa ponia edes maneesiin!)

Kyllä on poseeraamisen lahjat huipussaan

Tunnilla tehtin keskihalkaisijaa, jolle pysäytys ja peruutus ja ympyrät päätyihin ravissa. Ei voitu tehdä mitään sen kummempaa edellä mainitun kovan tuulen takia. 
Lucaksen kanssa sujui aivan kuin edellisilläkin kerroilla, joko pistän sen liikkumaan, mutta reitit menee miten sattuu, tai huolehdin reiteistä mutten vauhdista (oikeastaan sen puuttumisesta).
Koko tunti oli lähinnä sitä säätöä, kumman valitsen, vauhdin vai reitit. Kumpikaan ei näyttänyt sujuvan, joten sitä vaan jossain vaiheessa luovuttaa. Ei enää jaksa käyttää sitä raippaa. Ei enää jaksa kiskoa ohjasta jotta poni kääntyisi ympyrälle. Ei vain jaksa.
Opettajaltakin sitten kommenttina "Älä luovuta Melinda!"

Lähikuvassa

Yritän nyt muistaa tuon kommentin. Se oli vain pieni lause koko muun tunnin ympärillä, mutta se merkitsi niin paljon. Älä luovuta! Älä anna periksi! Jos pohkeet eivät riitä, käytä raippa! Jos pieni ohjasta kääntäminen ja pohje eivät käännä hevosta, niin anna selkeämmät avut! Jos yksi (tai useampi) ympyrä menee pieleen, ei koko tunti ole pilalla sen takia!Osaa se Lucaskin olla söpö :)

Virheet oli siis minun. Annoin Lucaksen määrätä. Ei siis mikään mielekäs tunti, mutta ensi kerralla en luovuta. Jos jollain on vinkkejä tähän, niin kiitos :)
- Melinda

PS. Ensi viikolla ratsastus on maanantaina, koska tiistaista torstaihin olen TET:ssä, mutta yritän kirjoittaa uuden postauksen mahd. pian :)
PPS. Jos joku tahtoisi tulla kuvaamaan mua kouluratsastuskisoihin 18.4 niin tervetuloa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti