torstai 30. huhtikuuta 2015

Uusi tuttavuus ja vauhdikasta menoa

Moi!

Keskiviikkona kun pääsin (vihdoin!) tallille omalle tunnilleni, olin kyllä ihan riemuissani ja valmis kaikkeen. Listassa sitten luki Melinda-Rasmus ja huomasinkin, etten ollut valmis kaikkeen. Rasmus on ollut meidän tunnilla muutaman kerran aikaisemmin ja olen muutenkin katsonut sitä tunneilla tullen tulokseen että "se on aika reipas". No, raipat jäivät sitten pois ja menin katsomaan tätä uutta tuttavuutta. Varustus ja kaikki sujui ihan ongelmitta ja päästiin sitten maneesiin (vaikka alkujännitystä olikin aika paljon)

Jalustimien säädössä olikin sitten enemmän ongelmia kun nuorimies Rasmus ajatteli lähteä uralle ravailemaan "mitä sitä nyt turhia jalustimia ruveta säätelemään?!" ja pari kertaa sinne menikin, kun en ollut valmistautunut sellaiseen. 


Rape menossa laitumelle (vauhdilla tottakai)Tunnin tehtävänä oli pääty-ympyrät molempiin päätyihin ja kulmat piti tulla käynnissä. Muuten sitten ravailtiin. Käynnissä olin jo huomannut että kyllä siinä Rapessa virtaa riittää, kun käyntikin tuntui niin nopealta... ja ravi se vasta nopeaa olikin. Ensin yritin turhaan saada Rasmusta ravaamaan "hitaammin ja nätimmin" mutta opettajan mukaan se ravi oli hyvä Rasmukselle, joten siihen vauhtiin piti vain tottua. Kesti myös hetki tajuta, että se hiljentäminen ei onnistu ohjasta vetämällä, vaan pitää nojata taaksepäin ja pitää pohje lähellä. Kun nämä perusasiat saatiin kuntoon, niin Rasmus oli oikein kätevä menopeli ja kyllähän se vauhti pakostikin saa hymyilemään :)

Laukkaa otettiin samalla tehtävällä niin, että raviympyrät tultiin laukassa. Laukkaa ensin jännitin että "jos käynti ja ravi on niin nopeaa niin entäs laukka?!" mutta turhaan. Rasmuksella oli tosi rauhallinen laukka (jota piti hoputtaa hieman pyörivämmäksi) ja ihan mukava istuakin. 
Kaiken kaikkiaan koko tunti sujui tosi hyvin ja taisin saada uuden lempparinkin nimeltä Rasmus :)


Uusin heppakamu <3


- Melinda

PS. Vapun kunniaksi voisi tehdä erikoispostauksen lempihevosista, sopisko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti