sunnuntai 31. toukokuuta 2015

15-vuotias

Moi!

Keskiviikkona 27.5. täytin siis 15 vuotta! Lahjaksi sain mm. Divergent-elokuvan, lahjakortteja ja karkkia. Nyt kuitenkin pääasiaan, eli ratsastukseen. Elikkäs menin Mokella, joka osoittautui ihan mukavaksi ratsuksi pitkän tauon jälkeen (menin Mokella viimeksi vuodenvaihteessa.


Koska on jo aika lämpimät säät ja hyönteisiä liikkuu ulkona, niin Mokella on hyttysloimi. Onhan se siinä mielessä hyvä, niin ei ponin tarvitse keskittyä ötököiden häätämiseen tuntitehtävien sijaan, mutta raippa on aika lailla paljon "tehottomampi" kun on hyttysloimi suojana.

Hieman alkujännitystä molemmilla, kun ei Mokke ole mulle se kaikkein tutuin poni


Alkukäyntien jälkeen laitettiin jalustimet kaulalle lopputunniksi (loppuraveja lukuunottamatta). Se oli aika hyvä juttu, koska vaikka istunta ilman jalustimia ei olekaan se paras mahdollinen, mutta Mokke on osoittautunut varsin käteväksi menopeliksi ilman jalustimia.


Tunnin tehtävänä tultiin pääty-ympyrää metsän puoleiseen päätyyn, kun taas laidunten puoleiseen päätyyn otettiin pysäytys. Tultiin tehtävä muuten ravissa, mutta kulmat kävellen.Heti alkutunnista ongelmaksi tuli ohjat. Ne vain valui kokoajan aaaaaaivan liian pitkiksi. Osasyynä ehkä, että Mokke veti jatkuvasti päätään yllättäen alas, kun yritti karkottaa ötököitä, ja silloin ohja "karkasi" liian pitkäksi. Toisena syynä kenties se, että viikko sitten menin Pojulla, jolla ei tahdo jäädä vetämään suusta, joten ohjat olivat hieman pitkät. Kuitenkin, se oli varmaankin tämän tunnin suurin kehittämisenaihe; ohjien pitäminen lyhyenä.

Kuvan ratsastaja ei varmaan koskaan ole kuullut sanottavan "Ohjat tuntumalla"?


Muuten sitten tehtävät sujuivat hyvin, Moken tasaisten askelten ansioista tasapaino säilyi koko tunnin ajan. Ravi oli hieman hidasta alkutunnista, mutta nopeasti saatiin asia kuntoon ja raviinkin tuli jotain potkua! Nyt (hieman) kuvia:

Tässä kuvassa olen tyytyväinen istuntaan. Jalat ovat suhtkoht omalla paikallaan, kyynerkulma almost perfect ja käsissä peukalot päällimmäisinä. Katsekin on eteenpäin ja selkä suorana! Happy :)


Tässä kuvassa sitten keskittykää Moken raviin, älkää ratsastajan takakenoon tai ohjien pituuteen, kiitos.


Ympyrät sujui aika hyvin koko tunnin ajan, joskus asetus jäi hieman hm.. puutteelliseksi, mutta ihan mukavasti sujui muuten. 

YmpyrätyöskentelyäHevonen on helpompi saada kulmaan, kun pitää ohjat tuntumalla...
Ravityöskentelyn jälkeen jatkettiin samaa tehtävää niin, että tultiin pääty-ympyrä laukassa. Laukassa Mokkea piti enemmän patistaa eteenpäin, jotta laukka saataisiin pyörivämmäksi. Laukka muuten sujui hyvin.
Ensimmäinen laukkaympyrä oli ainakin ratsastajan istunnan kohdalta aika järkyttävää..


Loput ympyrät sujuivat jo paljon paremmin

Istunta saatiin kuntoon

Ja vauhti myös :)

 Kun oltiin saatu tarpeeksemme ympyrällä laukkaamisesta, jakauduttiin ryhmiin ja laukattiin uraa pitkin. Uralla menossa Mokke laukkasi aika mukavasti, mutta tila saattoi välillä loppua ja piti siirtyä raviin. Laukan jälkeen otettiin loppuravit jalustimien kanssa keventäen.

Koko tunti sujui ihan mukavasti, vaikka ohjat olivat melkein koko tunnin ajan aivan liian pitkät.. pitää kiinnittää siihen huomiota ensi viikolla.


Hienolle ponille taputukset 


Ratsastajan ilme kertoo kaiken oleellisen? :)

- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti