lauantai 9. toukokuuta 2015

Huippu maastoretki

Moi!

Perjantaina mulla oli ratsastus (kun keskiviikkona en päässyt riparitapaamisen takia) ja tehtiin aivan uskomattoman ihana maastoretki :) Ratsuna toimi tällä kertaa tänä vuonna jo 22-vuotta täyttävä Benny. Ikä ei kuitenkaan tarkoita hitautta, sillä Bennyssä kyllä riittää vauhtia vaikka muille jakaa!Alkuun käveltiin pitkälle (oli mutaista ja liukasta) ja nautittiin upeista maisemista. Oli ihan älyttömän rentouttavaa vain kävellä siellä :)
Kun päästiin kunnon hiekkatielle pois mudasta, alettiin ravaamaan ja ravattiin Jätkänkämpälle asti. Benny ravasi oikein reippasti välillä ihan edellämenevässä Jarvissa kiinni.

Vauhdikkaalla ratsulla vauhdikas harja :)Jätkänkämpällä käännyttiin ja nostettiin laukka. Laukassa päästeltiin ihan kunnolla ja laukattiin ihanan pitkään. Ei siinä oikein voinut olla hymyilemättä (minä kyllä lähinnä nauroin koko laukan ajan pelkästä ilosta ja vauhdin huumasta). En oikeen saa tähän kirjoitettua sitä tunnetta mikä siinä tuli. Mutta kuvitelkaa nyt, laukkaat hurjaa vauhtia metsässä, tuuli heiluttaa hevosen harjaa ja hiuksiasi, onko parempaa?

No, tämän ylipitkän laukkahehkutuksen jälkeen siirryttin raviin ja ravailtiin (ja hetken päästä siirryttiin kyllä käyntiin) tallille. Tallilla jakaannuttiin kahdelle kentälle ja saatiin laukata vapaasti ainakin 5-8 minuuttia. Sekin oli ihan mahtavaa! Benny kunnon baanailupappana sielläkin intoili, mutta eihän se haittaa :)Vapaan kenttälaukan jälkeen mentiin pikkumaastoon ravailemaan ja kävelemään lopputunniksi. Mentiin kaikenlaisia pikkureittejä mutkitellen, ennen kuin saavuttiin tallin eteen ja vietiin hepat talliin. Ihan uskomattoman ihana kerta ja Maijulle iso kiitos siitä :)

Tämän jälkeen en tosiaankaan jaksa odottaa kesällä tulevaa issikkaleiriä ja sen maastoja!

- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti