lauantai 16. toukokuuta 2015

Pitkästä aikaa

Moi!

Pitkästä aikaa pääsin omalle tunnilleni ja pitkästä aikaa pääsin menemään Piatilla (ette siis ikinä arvaa mistä keksin otsikon ;)

                           

Alkutunnista laitoin Piatin liikkumaan kunnolla eteen, koska on niiiiin turhauttavaa sitten tunnin aikana huomata, että poni ei liiku eteenpäin, kun sitä ei alkutunnista pistänyt liikkumaan. Vaikka Piathan ei ole mikään hidas poni.Piat sitten "alkeisponina" oli tottunut koviin pidätteisiin, joten hiljentäminen osoittautui yhdeksi tunnin suurimmista haasteista. Jotenkin tuntui väärältä vain vetää ohjasta saadakseen poni ravista pysähdykseen, mutta kun muut hidastuskeinot jotka normaalisti toimivat (taaksepäin nojaaminen, pohkeilla puristus, lyhyet napakat pidätteet...) eivät auttaneet, niin kai se oli oikea keino...
Tunnilla tehtiin loivaa kiemurauraa toiselle pitkälle sivulle, ja toiselle otettiin pysäytykset kaikkiin kolmeen kirjaimeen. Päätyihin tehtiin voltit. Pysäytyksiä lukuunottamatta tultiin tehtävä ravissa. Piat oli muuten oikein mukava, mutta juuri nuo edellä mainitut pysäytykset ja hiljentämiset osoittautuivat hankalaksi. Ohjasta piti todella kiskoa (valitettavan pitkään) että Piat pysähtyi. Raville siirtyminen ei tuottanut ongelmia, riitti vain pieni tuntuman kevennys.

Loivalla kiemurauralla Piat alkoi jostain syystä kiihdyttää vauhtia aaaaivan liikaa. Todella yritin saada vauhtia hiljennettyä, mutta se oli kyllä todella vaikeaa. Vauhdin takia loivan kiemurauran reittikin meni vähän niin ja näin, kun poni oikaisee nopeasti, kun ratsastaja keskittyy johonkin muuhun.
Laukkaa otettiin niin, että pysäytykset jätettiin pois, loiva kiemuraura tultiin käynnissä ja muuten sitten laukassa voltit molempiin päätyihin ja toinen pitkä sivu. Laukkatehtävä sujui paremmin, vaikka Piat siinäkin intoili; varsinkin pitkällä sivulla! Voltit sujui kuitenkin paremmin ja Piat pysyi ohjissa koko ajan ja kulmatkin paranivat loppua kohden. Jonkinsortin kehitystä (ja Piatin väsymystä) tapahtui ja lopputunnista Piat oli oikein kätevä menopeli ja jäi hyvä fiilis :)

   Kummallista, miten hankalaa voi joskus olla ratsastus alkeisponilla... No, onneksi parani loppua kohti ja saatiin hommat toimimaan :)               Onhan se hieno poni, vaikkei ratsastaja saisikaan kaikkea heti toimimaan


Kaikista kuvista kiitos Ea :)

- Melinda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti