sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ilman satulaa Morrilla

Moi!

Torstaina menin Jatko-3 tunnille (kun ensi viikolla en pääse normitunnilleni) ja sopivasti oli ilman satulaa -tunti ja ratsuna Morri. Ensin oli jännitystä ilmasta, sillä viimeksi kun menin Morrilla ilman satulaa (n. 1 vuosi sitten), se tunti oli aika katastrofaalinen. Morri ei suostunut ravaamaan tunnilla melkein yhtään (tultiin siis laukassa ja käynnissä kun muut ravasi) ja meinasin lisäksi tippua selästä kokoajan.. Yritin kumminkin unohtaa huonot muistot Morrista ja ilmaa satulaa ratsastuksesta, ennen tuntia ja pääsin kuin pääsinkin hyvillä mielin selkään :)

Suloinen superponi


Kuvista kiitos Pinja Hartikainen :)


Tunnilla (onneksi hyvin pitkiltä tuntuneiden alkukäyntien jälkeen) aiheena oli ihan vain perusistunta. Se oli kyllä hyvä, sillä istunnassa minulla on petrattavaa (ainakin ilman satulaa). Ei siis tehty mitään monimutkaista, vaan keskityttiin täysillä siihen istuntaan.

Tehtävänä oli siis ihan perus keskiympyrä ja lyhyiden sivujen keskelle pysäytykset. Lyhyet sivut tultiin käynnissä, muuten harjoitusravissa. Keskiympyrällä pelkkä asetus riitti. Pysäytykset ja siirtymiset sujui oikein hyvin. Jopa paremmin nyt ilman satulaa. Keskiympyrällä asetuksen kanssa oli hieman ongelmia, kun yritin keskittyä siihen istuntaan ja ympyrän reittiin.


Morrin ravissa oli kuitenkin yllättävän helppoa istua, en meinannut tippua melkein kertaakaan! Keskiympyrällä, jos kääntyi liian jyrkästi, niin horjahdin muutaman kerran, mutta siinähän sitä oppii kääntämään ympyrällä loivasti.


Siirtyminen ravista käyntiin ilman satulaa = Ratsastajan istunta näyttää tältäOnnistuneiden ravitehtävien jälkeen pidettiin käyntitauko, jonka jälkeen muutettiin tehtävää. Tultiin siis nyt pituushalkaisijaa käynnissä, jonka jälkeen seuraavasta kulmasta nostettiin laukka. Laukassa päivän tehtävänä oli saada laukasta käynti mahdollisimman nopeasti (sillä laukan jälkeinen ravi on tosi pomputtavaa). Laukasta käyntiin saaminen oli jopa liian helppoa! Morri saattoi innostua liikaakin siitä, joten laukan jatkamisessa koko pitkän sivun ajan oli vaikeuksia, mutta kyllä se siitä.


Laukkatehtävien jälkeen ei ollut enää aikaa ravailla (ja tunnilla ollut Rasmus olisi saattanut innostua liikaa) joten mentiin suoraan loppukäynteihin.


Oli siis tosi kiva tunti ja Morri oli oikea superponi :)- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti