torstai 4. kesäkuuta 2015

Kouluvääntöä Artulla

Moi ja hyvää alkanutta kesää kaikille!

Kesän ensimmäisellä ratsastustunnilla ratsuna oli minulle uusi tuttavuus; Arttu!
Karsinassa Arttu oli oikein mukava, satulaa laittaessa kyllä piti laittaa kiinni, kun poni pakenee alta..


Alkukäynneissä Arttu heilutti häntää melkein jatkuvasti, mistä lie sekin johtui.. Heti kyllä huomasi Artun olevan herkkä poniherra, jolla ei tarvitse kahdesti käskeä kun tahtoo vaihtaa askellajia :)


Tunnilla tehtiin pituushalkaisijaa, jonka puolesta välistä tultiin väistäen uralle B-kirjaimeen. Alkuun väistöt olivat aika nihkeitä. Arttu tuntui kulkevan vain pää ylhäällä ja lapa edellä. Kunnolla piti vaatia, ennen kuin sai väistön onnistumaan, mutta saatiin tunnin aikana ihan hyviäkin väistöpätkiä :)

Minnekkäs se väistö jäi?Poni vai kirahvi?
Väistöt tultiin käynnissä, muuten kevyessä ravissa. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin loivaa kiemurauraa. Vaikka väistöt eivät aina menneetkään ihan putkeen, niin muuten Arttu oli todella mukavan oloinen herkkä poni, jolla mielellään menisin toistekin.


Arttu on kyllä mukavan helppo saada kulkemaan eteenpäin :)Jonkun ajan päästä vaihdettiin suuntaa. Toiseen suuntaan väistöt tuntuivat menevän hieman paremmin, vaikka eihän se suoritus mitään täydellistä ollut. Tähän suuntaan tuli kuitenkin enemmän onnistuneita väistöjä edelliseen suuntaan verrattuna. Eipä ole juuri enempää sanottavaa, joten antaa kuvien puhua puolestaan :)

Pitää kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni ja kiinnitää tosi paljon huomiota ohjien pituuteen.. Kummallista, etten itse ratsastaessa huomaa ollenkaan sitä, miten pitkillä ohjilla oikeasti ratsastan..


 Kun oltiin tehty väistöjä tarpeeksi pitkään, käveltiin hetki ja otettiin laukkaa ihan vaan pääty-ympyröillä tänäänkin. Laukan Arttu nosti oikein hienosti pyynnöstä ja laukkakin sujui ihan älyttömän upeasti :) Välillä meinasi Arttu karata uralle kesken ympyrän, mutta päästiin aina ympyrän reitille takaisin. Mukava, kun on niin paljon intoa mennä eteenpäin :) Laukan jälkeen taputukset ponille ja loppuravit
On se kyllä hieno Arttu, vaikka väistöt kuulukaan ratsastajan ja ponin pravuureihin. Mukava olisi mennä tällä ponilla toistekin, ainakin jos tunnin aiheena on jokin muu kuin väistöt
Kuvaajana oli Pinja Hartikainen, 
Tänään neljältä menen j3 tunnille, kun ensi viikolla en pääse (menen Sahalaan issikkaleirille! Siitä postausta mahdollisesti viikonlopun aikana). Tämän päivän tunnista postaus mahdollisesti tänään tai huomenna (viikonlopun aikana viimeistään)

- Melinda

PS. Hyvää kesää kaikille ja viettäkäähän ihana heppakesä :)

4 kommenttia:

 1. Voi kun toi Arttu on sulonen! Kiva että pääsit menemään sillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se :) Toivottavasti pääsen sillä taas pian

   Poista
 2. Kivan värinen heppa! Muutenkin hienon näköinen ratsu :) Hienosti meette! Todella onnistuneita kuvia maneesikuviksi! Mulla ainakin usein heilahtavat maneesissa otetut kuvat..

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hieno poni niin ulkonäöltään kuin käytökseltään :) Kiitos paljon! Maneesissa tosiaan kuvat tuppaavat heilahtamaan, Pinja on kuitenkin onnistunut hyvin nappaamaan onnistuneita kuvia.
   Kivan oloinen blogi, liityin lukijaksi :)

   Poista