keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Jälleen kerran vauhtipojan selkään

Moi!

Kaksi viikkoa sitten sunnuntaina ratsuksi tuli siis Rasmus (jota olin toivonutkin) ja nautittiin hyvästä säästä kentällä :) Kuvaajana oli serkkuni Inka (mainittu jo aikaisemmassakin postauksessa )
Ennen tuntia oli pienimuotoinen "kriisi" kun Rasmuksen suojat eivät olleet sen korissa (Rasmuksen korissa oli Jespen suojat) ja etsittiin sitten oikeita suojia ympäri tallia. Lotaltakin käytiin moneen kertaan varmistamassa josko oikeat suojat löytyisivät. Oikeat etusuojat löydettiin, mutta takasuojia ei sitten millään, Lotalta saatiin sitten varasuojat (jotka olivat Rasmukselle hieman liian isot) mutta auttoivat silti, huh onneksi!Tunnin aiheena oli kulmavoltit, joita piti venyttää mahdollisimman pitkälle. Ympyrät tultiin alkuun ravissa ilman jalustimia, mutta Lotan ohjeiden mukaisesti pidin Rasmuksella jalkkarit jalassa, ettei vauhtia kerry liikaa. Ympyröillä piti myöskin taivuttaa reilusti, mutta sisäjalalla varmistaa ettei ympyrä pienene. Rasmuksella sisäjalalla sai naputtaa aika reilustikin, ettei vain ruveta oikomaan.


Miksi ratsastaessa aina tuntuu, että ohjat on tosi lyhyet, ja sitten kuvia katsellessa huomaa että.. no.. hmm... Parantamisen varaa on aika paljon..


Mihinköhän se taivutus nyt jäi...?

Myöhemmin muutettiin tehtävää niin, että ympyröistä kaksi (vastakkaisissa kulmissa olevat) tultiin laukassa ja toiset kaksi kevyessä ravissa. Pitkät sivut käveltiin. Laukka ympyrät sujuivat loppuakohden aika mukavasti, mutta alussa vauhtia oli ja ympyrät tuntuivat vain venyvän piiiiiiiiitkälle ja taivutuskin jäi aika ala-arvoiseksi.


Miksi sitä nyt laukkaympyröillä hidastaa pitäisi!?

Tällä videolla huomaatte varmaankin, että ei se laukasta käyntiin siirtyminen ole niin yksinkertaista Rasmuksella :D
Muutaman kerran piti tehdä useampia laukka- ja ravivoltteja, jotta olisi enemmän tilaa. Toinen laukkaymyrä venyy tässä aika pitkälle, kun puolipidätteet jäi jonnekkin :D

                                            Puolipidätteillä saatiin asia kuntoon, mutta laukassa oli kyllä paljon työstämistä; nojaa taakse, puolipidäte, sisäjalka naputtaa, puolipidäte, sisäkäsi taivuttaa, ulkokäsi tukee, puolipidäte,... Rankkaa oli mutta saatiinhan se hevonen sieltä kuulolle!

Loppuravit sujuivat ainakin meidät kohdalta kovin.. vauhdikkaasti?


Nyt kyllä täytyy ottaa itseäni niskasta kiinni tuon ohjan pituuden kanssa! 


 Lopputunnista käytiin vielä maastossa käpöttelemässä ja sitten (ihanan viileään) talliin.


                         "Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt..." On se hieno hevonen!


Ollaan niin söpöjä :)Niinhän siinä aina käy, kun ratsastaja ei poseeraa, niin hevosella on juuri silloin täydellinen kuvausilme...


 Tallissa Rasmus sai nopean pesun kostutetulla sienellä, kun oli sen verran hikinen tunti ollut (molemmille).

Loppuun vielä muutama kesäinen kuva Grevistä ja Danista :)
- Melinda
PS. Issikkaleiri postaukset tulee ensi viikon aikana. Ne nimetään esim. "Issikkaleiri osa 3: Keskiviikko: Leikkitunti ja yömaastoilua" joten lienee helppoa löytää tietty asia leiristä, Myös tunnisteita tulee olemaan paljon. Postaukset jaetaan kuuteen osaan päivien perusteella;

1. Sunnuntai ja maanantai
2. Tiistai
3. Keskiviikko
4. Torstai
5. Perjantai
6. DropiSunnuntai ja maanantai on siksi samassa, kun sunnuntaina lähinnä vain katsottiin paikkoja, syötiin ja nukuttiin; ei siis mitään sellaista josta yksinään saisi kasaan kunnon postauksen :D. Dropi saa myöskin oman erikoispostauksen, ihan vain olemalla yksinkertaisesti paras hevonen, jolla olen saanut ratsastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti