maanantai 6. heinäkuuta 2015

Rasmuksella kolmas kerta putkeen

Moi!

Keskiviikkona menin jälleen kerran Rasmuksella (eli kolmas kerta putkeen), tällä kertaa suojatkin löytyivät :D ! Tunnin aiheena oli pituushalkaisija, josta joko oikealle tai vasemmalle välimatkojen mukaan. Toisella pitkällä sivulla tehtiin loivaa kiemurauraa ja toisella suoraa uraa pitkin kevyessä istunnassa. Pituushalkaisija käveltiin ja sen keskellä otettiin pysäytys, muuten ravattiin.Pituushalkaisijan pysäytys sujui hieman vaihtelevasti, pysäytys piti kunnolla valmistella ennen kuin se sujui kunnolla. Ravi kevyessä istunnassa sujui alkuun aika reippaanoloisesti, mutta kun ohjat sain paremmin tuntumalle, niin se alkoi sujumaan paremmin. Harmi, kun kuvaaja ei saanut kuvaa siitä. Olisi ollut mukava katsoa millaiselta kevyt istunta näyttää kuvissa ja siten kehittää sitä. No, ensi kertaan :)


Tietysti saatiin kuva ainoasta hetkestä tunnin aikana, kun ohjat on minulle tuttuun tapaan roikkumassa


Koko tunnin ajan keskityin eniten ohjan pituuteen. Siksi kyynärkulma välillä on mitä on, mutta ohjat ainakin on kunnolla tuntumalla, joten happy, happy, happy :).Loivaa kiemurauraa piti jatkaa pitkälle kulman jälkeen, ettei hevoset vaan oikaise. Rasmuksella se sujui hyvin, vaikka ravi olikin aika reipasta, niin yhtään kulmaa ei oikaistu! Itseäni kehumatta kulmien ratsastus on kyllä yksi onnistumisistani ratsastuksessa :)


Hulmuharjat :D

Ravi pysyi suhtkoht rauhallisena koko tunnin ajan (ehkä siksi että ohjat oli kerrankin kunnolla tuntumalla), olihan se mukavaa ratsastaakin kun ratsulla ei ole kiire minnekään :)


Jotenkin vaan niin täydellinen :)

Laukkaa otettiin niin, että ravattiin pituushalkaisija, lyhyet sivut käynnissä ja pituushalkaisijan jälkeisestä kulmasta nostettiin laukka. Laukassa tultiin sitten pitkä sivu, jonka puolessa välissä tehtiin voltti. Voltilla tärkeintä oli taivutus voltin mukaan. Laukassa Rasmus taas hieman intoili ja laukka oli jälleen kerran eniten työtä vaativa askellaji. Sisäpohje naputtaa, ulkokäsi tukee, sisäkäsi taivuttaa, ulkopohje tukee, puolipidätteet... Ihan mukaviakin laukkavoltteja saatiin aikaan.


Kun kallistut ympyrän mukana...Välillä kyllä mentiin ympyröillä vauhdin mukaan ja unohdettiin taivutukset.. Hups :D No suurin osa ympyröistä tultiin kumminkin rauhallisemmassa tahdissa ja taivutukset mukaan otettuina


Huomatkaahan Rasmuksen ilme :)Lopputunnista laukattiin vielä pääty-ympyröillä (siitä ei valitettavasti saatu kuvia). Laukka siinä sujui ihan hyvin (kun sai hieman baanaillakin :D ). Välillä meidän laukkaympyrät veeeeeeenyi pitkälle, mutta saatinpahan tilaa laukata. Lopuksi vielä loppuravit keventäen ja loppumaasto.


On se huippuponi <3

Hyvinhän siis sujui tämä tunti Rasmuksella taas kerran. Pikkuhiljaa alkaa hommat sujumaan paremminkin (ja ohjat pysymään tuntumalla).

Kuvista kiitos Isla Luomajoelle :)

- MelindaEi kommentteja:

Lähetä kommentti