perjantai 15. huhtikuuta 2016

Pikajuna pääsee ulos


Moi!

Keskiviikoksi olin toivonut Morria, viime viikolla poni kun oli ollut niin huippu. Morri oli kuitenkin edellisellä tunnilla joten sillä en päässyt menemään. Jenni kysyi kenellä tahtoisin mennä, Retulla, Masilla, Eetulla, Pillerillä, Pojulla, Rasmuksella vai Tommilla. Noora varasi Masin sekunnin murto-osassa ja päätin sitten itse ottaa Rasmuksen, se kun on noista tunnin poneista minulle tutuin. Rasmus oli jo edellisellä tunnilla joten tuntui ihan kivalta saada valmiiksi verkattu poni alleen.

Kaikki kuvat ja videot (C) Nanna
Tunnin tehtävänä oli pääty-ympyrät ravissa, toiselle pitkälle sivulle ravista suoraan kaksi pysäytystä ja toinen pitkä sivu käynnissä väistäen. Kauniin sään takia avattiin vihdoin kenttäkausi (hyvästi maneesilaatuiset kuvat!). Rasmus oli nyt vasempaan kierrokseen tosi mukava. Kivasti avuilla ja asettui suht nätisti. Ravin tahti pysyi rauhallisena koko ajan. Pysäytykset ravista sujui istuntaa tiivistämällä eikä ponilla ollut kiirettä. Kaiken lisäksi mulle kenties vaikein tehtävä, pohkeenväistö sujui ongelmitta. Morrin kanssa olen nyt oppinut ettei hevosen päätä saa kääntää, vaan kaula suorana ja jalalla vaaditaan väistö. Rasmuksenkin kanssa saatiin onnistuneita väistöpätkiä kenties ekaa kertaa ikinä!
Vaihdettiin suuntaa lävistäjällä oikeaksi, äh, kun harmittaa suunnanmuutos. Nyt oikeaan kierrokseen Rasmus vältteli asettumista kaikin keinoin. Puri kuolaimeen eikä suostunut kääntämään päätään ollenkaan sisälle. Jenni neuvoi säilyttämään ulko-ohjan tuen hyvänä ja sitä kautta vaatimaan asetusta, mutta kun ei. Yritin mielestäni kaikkia keinoja, hellittää sisäohjaa, vaatia voimakkaammin sisäohjalla, sisäpohjetta, ulko-ohjaa... Ja ei kun poni vaan ei asetu. Kaiken lisäksi jatkettiin harjoitusravissa, jossa jälleen kerran tuttu ongelma saapui. Jalka matkustaa eteen ja jalat ei sitten millään pysy kiinni hevosen kyljissä. Äh. Pohkeenväistö ja pysäytykset sentään sujuivat suht hyvin vielä.Ömh... Niin se jalka

Ystäväni makkaraponi esittäytyyOtettiin laukkaa nostamalla lyhyeltä sivulta laukka, laukattiin pääty-ympyrä, seuraava pitkä sivu ja toiseen päätyyn vielä ympyrä. Pitkällä sivulla piti ottaa muutaman askeleen ravisiirtyminen ja siitä takaisin laukalle. Toisella pitkällä sivulla käyntiä ja pohkeenväistöä. Laukassa Rasmus meni ympyrällä aika kivasti, pitkällä sivulla kuitenkin kiihtyi ja ravisiirtyminen oli aikamoista juoksua. Asetus löytyi taas jotenkin ja jarrujakin alkoi pikkuhiljaa löytyä. Oikeaan laukkaan voisi olla vaikka ihan tyytyväinen :)
Ravisiirtyminen meidän malliinVaihdettiin taas suuntaa ja samalla tehtävällä jatkettiin. Nyt Rasmuksella meni hermot laukan odottamisessa ja päästessään laukkaan lähtikin sitten astetta lujempaa. Tiesin ettei me tällä vauhdilla muuten pitkälle sivulle mennä ja jäin sitten ympyrälle hetkeksi laukkaamaan ja etsimään jarruja. Rasmuskin pian otti pidätteet läpi ja päästiin jatkamaan laukkaa. Ravisiirtyminenkin sujui ihan kivasti.Laukattiin vielä muutama kerta ja sitten loppuraveihin. Hmh. Loppuravit jos voisi skipata yli? Pikajuna oli taas päässyt valloilleen ja puksutti täyttä höyryä eteenpäin. Kokeilin antaa ohjaa, ei reagoi. Ottaa napakan pidätteen, ei reagoi. Tyydyin sitten ravaamaan hetkeksi ympyrälle ja hengittämään syvään. Sisään. Ulos. Samalla rauhoitin itseni ja Rasmuskin hiljensi vauhtiaan. Ajattelin jo että tämähän oli helppoa!

Vaihdettiin suuntaa, Rasmus tosin hermostui käynnissä "Mä mitään pituushalkaisijaa kävele!" ja otti ravilähdön viereiselle pitkälle sivulle. Siinä sitten taas hirveää vauhtia. Pakko oli pysäyttää poni hetkeksi seinään ettei törmätä muihin. Loppuravit oikeaan kierrokseen oli aikamoista juoksua, siirryttiin onneksi pikaisesti käyntiin.


Öö...

 Jenni kysyi millainen Rasmus oli, "No, ihan kiva muuten mutta lopussa taas kiihdyteltiin". Jennikin sitten sanoi että taisi Rasmuskin innostua kentästä. Todellakin! Rasmus oli kuitenkin ihan kiva, hetkeksi sai tätä höyrypäätä taas rauhoittumaankin :)
- Melinda 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti