tiistai 17. toukokuuta 2016

Henkiinherääminen


Moi!

Heti aluksi haluisin pahoitella blogin viimeaikaisesta hiljaisuudesta. Ensin oli koekiireet ja sen jälkeen sain flunssan. Nyt olen viiden päivän aikana sairastanut jos jonkinlaista tautia lähes 40'C kuumeesta poskiontelotulehdukseen. Verikokeissa ja kaikenlaisissa nenän limakalvotutkimuksissa käyty ja tauti paljastui B-viruksen aiheuttamaksi influenssaksi. Yhteensä tauti kesti viikon, joten viime keskiviikon tunti ja estekisat jäi välistä (ei.. ärsytä.. ei.. yhtään... *heittää tyynyt lattialle* ... ei siis... yhtään..).

Oman sairauteni jälkeen kissamme Helmi sairastui vakavasti ja on tälläkin hetkellä sairaana. Täällä kotona ollaan hoidettu sitä ja toivotaan eläinlääkärin neuvomien antibioottien ja kortisonin auttavan. Tällä hetkellä Helmi on voinut hieman paremmin ja saanut ruokahaluaan pikkuhiljaa takaisin :).
KUITENKIN. Ratsastusblogihan tämä on ja tuntipostausta varmaankin kaipailette, tässäpä teille sellainen:

Muutama viikko sitten ratsuksi sain Bobon. Viimeksi Bobolla menin muutama kuukausi sitten ja silloin meillä sujui kumman hyvin, Nyt herra oli karsinassa koko ajan tunkemassa syliin, eikä näin suloista ratsua ystävää voi noin vain poiskaan työntää!

(Karsinakuvat (C) Nanna)
Tunnilla meitä oli aika monta (taisi olla jopa kahdeksan) mikä ei tietenkään ollut mitenkään kiva yllätys Bobon kanssa. Selkäännousussa Bobo luimi ja peruutteli, kun ei lähellä olevista kavereista pitänyt. Selkään päästyäni herra kyllä osasi käyttäytyä, eikä kavereille suonut muuta kuin ajoittaisia korvien kääntelyitä. Aloitettiin päivän tehtävä pituushalkaisijalinjalla L-kirjaimesta C:hen. Tarkoituksena suora linja jossa hevonen kävelee suorana. Hevonen kävelee suorana. Miten se voi olla niin vaikeaa? Silti lähes joka kerralla Jenni sanoi että asetan Boboa kokoajan vasemmalle. Yritin parhaani mukaan, mutta silti Bobo jäi tuijottamaan hieman vasempaan. Aloin jo miettiä että mitä tästä tunnista tulee kun en saa edes hevosta kävelemään suorana!


Kaikki ratsastuskuvat ja videot (C) SirpaJatkettiin pian samaa tehtävää ravaten. Yhä oli vaikea pitää Bobo suorana linjalla ja saatiin siitä taas Jenniltä neuvoja. Jotenkin aloin oppia pitämään Boboa suorana linjalla (ainakin hetkittäin). Tehtävähän meillä oli todella yksinkertainen tilanpuutteen takia, mutta uskokaa pois, hevosen suorana ratsastaminen linjan läpi voi olla yllättävän vaikeaa!

Jakaannuttiin onneksi pian kahdelle pääty-ympyrälle ja saatiin muutakin tekemistä. Pääty-ympyröillä jatkettiin harjoitusravissa istuen. Ravattiin ihan vain ympyrää ympäri ja keskityttiin täysillä istuntaan. Istuminen ei ainakaan omalta osaltani sujunut ollenkaan ja siitä seurasi kaikenlaisia ongelmia (mm. ohjien pituus karkasi ihan liian pitkäksi). Pian jatkettiin ympyröillä harjoitusravilla ja tehtiin ravi-käyntisiirtymisiä. Siirtymisissä pyrittiin ensin saamaan siirtymiset läpi aika kovilla avuilla mahdollisimman nopeasti. Kun avut menivät läpi kunnolla, pyydettiin siirtymiset läpi yhä pienemmillä avuilla. Ravissa istuminen tuotti minulle taas kaikenlaisia ongelmia. Jalat ei vaan pysy kyljissä, ohjat karkaa pitkiksi ja siirtymiset ei suju. Siirtymiset eivät sujuneet kovinkaan hyvin omien istuntaongelmien kanssa ja vahvoja apuja sain siksi käyttää koko ajan.
Tehtiin ympyröillä seuraavaksi laukka-käyntisiirtymisiä. C-kirjaimesta ja maneesin keskeltä siirryttiin käyntiin ja nostettiin sitten laukka. Laukattiin sitten aina puoli ympyrää ja taas käyntiin. Laukannostot Bobolla sujuivat lähes joka kerta hyvin, mutta käyntiinsiirtymiset olikin sitten toinen asia. Laukkaa ei voinut pyörittää kuin muutaman askeleen verran, että sen saisi sitten hidastettuakin. Laukan jälkeen tuli paljonpaljonPALJON ravia ja lopulta käynti. Laukka-käyntisiirtymisiinkin olisi tarvinnut parempaa istuntaa ja lyhyempää ohjaa. Myös tilaa oli koko ajan liian vähän. Ärsyttää kun ei vain tuntunut onnistuvan.
Vaihdettiin ympyröillä suuntaa ja laukattiin nyt samalla tehtävällä. Tilaa oli taas liian vähän ja siirtymiset eivät vieläkään sujuneet kovinkaan hyvin. Ehkä hieman paremmin kuin äsken, muttei vieläkään niin hyvin kuin tavallisesti.


Laukatiin vielä hetki ympyröillä koko ajan.  Laukassa Bobo oli mukavasti kuulolla ja asettui kivasti. Laukkaan voisi olla ihan tyytyväinenkin! 


Laukan jälkeen vaihdettiin suuntaa ravissa lisäten ravia eteen lävistäjällä. Ravilisäys sujui taas hyvin, lisäykset kun kuuluvat Bobon bravuureihin. Lisäyksen jälkeen jatkettiin ravaten uraa pitkin, tosin sain tehdä muutaman ympyrän ennenkuin Bobo palautui kuulolle. Loppuravit sujuivat kuitenkin suhkoht rauhallisesti ilman kiihdytyksiä.

 Bobo oli tunnilla ihan kiva, itse vain en osannut sillä oikein mennä. Oma istunta oli hukassa ja taisi myöskin ratsastustaidot olla kateissa. Ensi kerralla sitten paremmin!


- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti