lauantai 21. toukokuuta 2016

Hienossa säässä hieno tunti (jälleen kerran)


Moi!

Muutama viikko sitten keskiviikkona Jenni oli laittanut ratsukseni Pillerin, enkä ollut siitä kovinkaan iloinen. Vaikka viime kerta Pillerillä olikin sujunut ihan hyvin, niin silti Pilleri ei lempparikaartiini kuulu, kun en sillä oikein osaa mennä. Onneksi Bobon ratsastaja Sini suostui vaihtamaan ja pääsin siis menemään Bobolla. Viime kerralla olinkin mennyt Bobolla, vaikka itse olinkin siellä selässä jotain säätänyt niin Bobolla on aina kiva mennä. Sitäpaitsi nyt saisin hyvin korjattua viime kerran virheet!

Päästiin vihdoin taas kentälle ihanaan säähän!

Kaikki kuvat ja videot (C) Eevi


Tunnilla tehtävänä oli pohkeenväistöä loivalla kiemurauralla ja toisella pitkällä sivulla taas ravivoltti. Kunnollista pohkeenväistöä en ole tainnut Bobolla ennen mennäkkään, mutta ihan hyvin meillä alkoi. Bobo väisti kivasti eikä kiirehtinyt (kuten eräs toinen nimeltämainitsematon lemppari). Ainoa ongelma oli oma laiskotteluni, kun en joka kerralla viitsinyt vaatia väistöä ihan loppuun asti. Mentiin siis muutamaan kertaan loivan kiemurauran viimeiset metrit lapa edellä vain jotenkin siirtyen uralle. Noh, muuten väistö sujui aika hyvin ja Bobolla oli kiva väistää.

Ravissa tultiin siis koko ajan loivaa kiemurauraa lukuunottamatta. Ravin tahti oli Bobolla koko ajan hyvä ja ravia oli muutenkin kiva työstää. Ravissa tehtiin siis voltti toiselle pitkälle sivulle. Ravivoltti sujui lähes joka kerralla hyvin, asetus löytyi ja reittikin kunnossa! Raviin voin olla tällä kertaa tosi tyytyväinen :)Vaihdettiin suuntaa lävistäjällä lisäten ravia eteen. Ravilisäys sujui tosi hyvin ja lisäys oli tosi hieno alusta loppuun asti! Suunnanvaihdon jälkeen jatkettiin samalla tavalla tehtävää hetken aikaa. Pohkeenväistö sujui edelleen ihan hyvin. Bobo tosin oli nyt hieman hitaampi ja pohkeenväistöä piti vaatia enemmän, mutta muuten sujui ihan hyvin. Ravitehtävät sujuivat edelleen ihan kivasti, tosin nyt jatkettiin harjoitusravissa ja se tuotti taas istuntaongelmia. Osasin nyt kuitenkin istua jonkin verran paremmin kuin viime kerralla, yhä pomppien, mutta ehkä hieman paremmin silti? Ehkä?Hän kun on niin hieno <3

Jakaannuttiin seuraavaksi kahdelle pääty-ympyrälle laukkaamaan. Itse päädyin "pois opettajan valvovan silmän alta" ympyrälle. Siinä sai sitten itse keskittyä korjaamaan omat virheensä. Laukka Bobolla pyöri hyvin ja asetuskin löytyi. Sain taas keskittyä omaan istuntaan rauhassa. Selkä suorana, jalat kiinni. Laukka sujui ihan kivasti ja istuntakin oli hyvä!

Vaihdettiin suuntaa käynnissä ja laukattiin vielä toiseen suuntaan samalla tavalla. Nyt alkoi jo voimat hieman hiipua ja istunta sai kärsiä siitä. Täytyi nyt täysillä keskittyä istuntaan, mutta kyllä se sieltä jotenkin alkoi löytyä, Bobo laukkasi yhä kivasti eikä kiihdytellyt tai laiskotellut. Laukka sujui siis tosi hyvin molempiin suuntiin :)
Jatkettiin seuraavaksi vielä ravaten ympyröillä. Meillä Bobon kanssa raviinsiirtyminen ei ollut mikään maailman hienoin, mutta raviin päästiin silti :D Ravissa tehtiin ympyröillä kaksi käyntiinsiirtymistä, mikä ei ollut helpoin mahdollinen tehtävä laukasta kuumuneen Bobon kanssa. Keräsin ohjaa liiaksikin tuntumalle siirtymisiä varten ja Bobo viskoi siitä päätään. Jenni käski antaa pidempää ohjaa ja sitten hommat lähtikin sujumaan paremmin. Loppuravit alkoivat sujua ihan kivasti molempiin suuntiin eikä kiihdytyksiä enää tullut. Huippuherra!

Oikeaoppinen laukasta raviinsiirtyminen:

1. Kevyt istunta

2. Anna hevoselle pitkät ohjat

3. Ala keventää hevosen yhä laukatessa

4. Hevosesi takapää lentää mutta hevonen siirtyy raviin

"Ja minähän haluun ravata kovempaa!"


Peräänanto vai mikä se oli?
Bobo oli tosi kiva ja kivasti avuilla koko tunnin. Oli kyse sitten ravivoltista, pohkeenväistöstä, laukasta tai loppuraveista niin tehtävä sujui kivasti koko tunnin. Jos olisin ollut terve, olisin ihmeessä mennyt Bobolla suorittamaan C-merkin koulukisoissa. Sairaudelle ei kuitenkaan voi mitään, mutta onneksi saatiin sentään tämä onnistunut tunti! Huomenna (sunnuntaina) vuorossa onkin Sahalassa issikoiden laidunkauden avaus ja arvatkaas kuka on siellä kameran kanssa ;)- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti