lauantai 11. kesäkuuta 2016

Laukkaspurtteja ja vesileikkejä


Moi!

Viime viikon keskiviikkona meitä oli tunnilla vain kolme (minut mukaanlukien) ja päätettiin sitten lähteä maastoon. Minulle Jenni antoi ratsuksi Rommin, enkä itse olisi paremmin valinnutkaan. Rommillahan menin viime viikon tunnin onnistunesti ja nyt kun muistelen, niin taisin Rommilla mennä viime maastonkin. Karsinassa Rommi hieman ärhenteli tapansa mukaan, mutta varustus ja muut sujuivat ihan kivasti.

Kaikki kuvat ja videot (C) Nanna, jolle tämä kuvauskeikka ei varmasti ollut helpoin mahdollinen :DViiden maissa mentiin kentälle nousemaan selkään ja sieltä sitten jalustinten säädön jälkeen kohti maastoa. Jenni meni Masilla ja Rommin kanssa päästiin heti Masin taakse jonoon. Meidän takana vielä Eetu ja Morri. Rommi on onneksi aika pomminvarma maastoratsu, joten ei tarvinnut pelätä yhtäkkisiä sivuhyppyjä tai muuta vastaavaa. Päivän kuvaaja Nanna sitten kipitti hevosjonon perässä parhaansa mukaan.
Rommin mielipide maastoilusta :P

Saavuttiin pienelle rantatörmälle ja Jenni kysyi halutaanko kahluuttaa. "Tottakai!" kuului vastaus minun suunnaltani ja kahluuttamaan sitten mentiin. Jenni meni ensin kokeilemaan kahluutusta Masin kanssa, Masi ei kuitenkaan järveen suostunut. Mentiin veteen sitten yksi kerrallaan, Rommi ensimmäisenä.


Kumpaakohan kahluutus jännitti enemmän, minua vai Rommia? :D


Alkuun Rommi tuijotteli järven pintaa rannalta, mutta pienellä pohjeavustuksella meni kyllä järveen kahlaamaan. Käveltiin hetki järvessä ja Rommi kuopi vettä jaloillaan. Käännyttiin ympäri ja Rommi innostui kahlaamaan enemmänkin. Käytiin vähän syvemmälläkin polskuttelemassa ja sitten taas rantaa kohti. Vedestä tultua Rommi sai paljon taputuksia -ja taisi se viileähkö vesi viilentää Rommiakin kuumana kesäpäivänä.Oi että kun oli kiva saada ekan kerran kuvaajakin kahluutusreissulle :)Ponikin tajusi että vesi on ihan kiva juttu <3
Eetu kävi vielä kahlaamassa ja sitten jatkettiin matkaa. Ravattiin hieman ja Rommi vaikutti aika innokkaalta. Jätkänkämpän lähellä käytiin kääntymässä ja Jenni kysyi halutaanko ottaa laukkaa. Omasta suustani taisi kuulua aika äänekäskin "Joooo!" ja nostettiin pian laukka. Maastossa laukatessa on aina ihanaa, kun saa kerrankin kaahottaa ilman huolia. Rommi tosi innostui alkuspurtista sen verran, että suurin osa laukasta mentiin Masin hännässä kiinni. Parempi tosin se, kuin että oltaisiin menty ohi.


Kyllä maastossa kannattaa kevennys tarkistaa, eikös?

Pitkän, mutta nopeasti ohi menneen laukan jälkeen siirryttiin käyntiin ja yritettiin rauhoittaa niin itsemme kuin hevosetkin. Käveltiin jonkin matkaa, kunnes Jenni kysyi otetaanko nyt pätkä reipasta vai rauhallista laukkaa. Taas kerran, minä sanoin huusin, että reipasta laukkaa. Ja kohta taas mentiin! Masi ja Rommi olivat paljon innokkaampia laukasta, kuin Eetu ja Morri ja välimatkat sitten vain kasvoivat. Laukan jälkeen jouduttiin Jennin kanssa hetki odottamaan, että Eetu ja Morri taas saapuvat lähietäisyydelle. Juteltiin, naurettiin ja käveltiin kohti tallia.

Päätin koota kaikki päivän videopätkät laukasta yhdeksi videoksi, maastolaukkapätkät on yksinään ovat niin lyhyitä:Tallilla mentiin kentälle ja saatiin vapaasti laukata ja ravata. Suunnitelmissani oli ravata ja laukata yhtä paljon, mutta Rommin innostuessa taisi laukka viedä voiton. Laukatessa ja ravatessa Rommi välillä kaahotteli, mutta kun tilaa oli niin mikäs siinä! Muutaman ympyrän tein aina sinnetänne ja kyllähän Rommi kuunteli avut nätisti. Ei ponia viitsi rangaistakaan innokkuudesta.

"Nyt ravataan pitkään ja sitten vasta laukkaa"

"Äsh laukataan sittenki!"

Ralliponin spurtit osa 1

Vaihdettiin suuntaa ja laukattiin vielä vasenkin kierros. Rommilla riitti yhä intoa laukata ja muutama pitkä sivu tultiin aika vauhdikkaasti. Jarrut kyllä löytyivät, mutta ei tämä vauhtihirmuratsastaja niitä aina vain kehdannut käyttää. Ravattiin ainakin pari askelta loppuun ja sitten hurjasti taputuksia ja pikkumaastoon.
Ralliponin spurtit osa 2


Pikkumaastossa kierreltiin vielä polkuja ennenkuin saavuttiin tallin eteen. Siinä vielä tuhatkertaiset rapsutukset ja alas selästä. Rommi oli tosi kiva maastoilija ja intoakin riitti vähintäänkin yhtä paljon kuin minulla!Mr. Synnynnäinen poseeraaja

 Huomenna (sunnuntaina) minulla alkaa sitten issikkaleiri Sahalassa. Tai no, virallisesti leiri alkaa vasta maanantaina, mutta menen sinne jo sunnuntaiksi. Leiri kestää viikon, eli blogi hiljenee siksi aikaa. Leiriä ennen yritän vielä tunkea johonkin väliin tämänviikkoisen Retu-tuntipostauksen ja leirin jälkeen yritän kasata aikaan yhden tai useamman leiripostauksen!

Muistakaas osallistua tietovisaan! 


- Melinda 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti