keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Takaisin "sen oikean" ratsastuksen pariin


Moi!

Tänään menin ennen tuntiani Amandan luokse. Sieltä sitten pyöräiltiin tallille neljän maissa ja mentiin katsomaan listaa; Melinda-Rasmus. Alunperin minun olisi pitänyt mennä Bobolla, mutta se oli sitten sutattu ja laitettu tilalle Rasmus. Okei, Bobo olisi ollut kivempi, vauhdista olen saanut tarpeeksi issikoiden kanssa viimeiset seitsemän päivää. No, mikäs siinä, ei Rasmuksessakaan mitään vikaa ole. Harjattiin ja varustettiin Rasmus, kunnes Maiju sitten joskus viittä vaille ilmoitti että vaihdetaankin Boboon. Rasmus kun oli tehnyt tänään ja tulisi vielä tekemään monta tuntia, toisin kuin Bobo. Amanda jäi siis purkamaan Rasmusta ja minä kiiruhdin varustamaan Boboa. Ihme kyllä kaikki saatiin valmiiksi, Sinin ja Amandan avulla kaikki onnistui ajallaan.

Kaikki kuvat (C) Amanda


Kentällä Bobo liikkui eteen ja taakse selkäännousussa. Se hieman hankaloitti satulaan pääsyä, varsinkin kun nousin jakkaralta. Alkukäynneissä tuntui taas todella oudolta. Kaula tuntui kapealta ja pitkältä ja erityisesti pää tuntui olevan luonnottoman ohut. Vatsa tuntui myös paljon ohuemmalta tynnyri-issikoiden jälkeen ja korkeuttakin oli melkein tuplasti! Kaikenkaikkiaan tuntui vain oudolta.Aloitettiin heti ravitehtävällä. Keskihalkaisija ja päätyihin voltit. Kaikkiin neljään kulmaan tehtiin käyntisiirtymiset, joissa tarkoituksena käyttää mahdollisimman paljon istuntaa. Volteilla taas tietenkin taivuttelua. Käyntisiirtymiset sujuivat ihme kyllä alusta alkaen hyvin. Tiivis istunta, jalat kiinni, peppu satulaan, muista kyynerkulma. Ohjaa ei tarvinnut paljoakaan käyttää ja saatiin siirtymisistä kehuja myös Maijulta. Ihme kyllä tälläinen istuntajuttu minulta nyt sitten sujuikin!

Volteilla taivutus riippui lähinnä vain suunnasta. Oikeaan kierrokseen taivutus oli helppo vaatia kevyellä sisäpohkeella ja ulko-ohjalla. Vasemmalle taivutusta taas ei meinannut millään löytyä. Sisäpohje pam, ei auta. Sisäpohje napauttaa uudestaan, ei reagointia. Raippa apuna, ei nyt huvita taipua. Vasemmalle sai kyllä kovasti taivutusta vaatia ja teinkin useita ympyröitä putkeen.

Kohta Maiju jo sanoikin että otetaan jalustimet kaulalle, jaahas vai niin. Sinne meni tasapaino. Vai menikö? Viimeksi kun menin ilman jalustimia, menin Bobolla ja osasin istua. Ja viimeksi kun menin Bobolla, menin ilman jalustimia ja osasin istua. Jep, täysin selvää suomenkieltä parhaimmillaan. Ilman jalustimia jatkettiin samaa tehtävää. Siirtymiset sujuivat yhä hyvin, vaikka itse aluksi säädinkin jotain ravissa. Taivutus löytyi tosi nätisti oikealle ja vasemmaltakin sitä alkoi pikkuhiljaa löytyä. Ainoa ongelma vasemmalle taivuttaessa oli vauhdin lisäys. Bobo kun pamauttelevasta sisäpohkeesta lisäsi vauhtia ja samalla ravi oli pomputtavampaa ja tippumisriski kasvoi. Kyydissä kuitenkin pysyin ja taivutuksen vaatiminen jatkui ravispurteista huolimatta. Muuten ravin tahti oli kuitenkin kiva ja ympyrät paranivat kerta toisensa jälkeen.

"Kyl tää taivutus sujuu pyykkinaruohjillaki!"Jatkettiin pian lyhyet sivut ja voltit laukassa. Kulmiin yhä käyntisiirtymiset ja muuten ravia. Laukannostot sujuivat Bobon kanssa hyvin. Taivutuksen sai yhä vaatia erityisesti vasemmalle, mutta laukassa se alkoi jo sujua hieman paremmin. Laukan jälkeiset siirtymiset olivat aika haastavia, kun Bobo alkoi hiljalleen kuumuakin. Siirtymisissä sai enemmän käyttää ohjaa istunnan sijaan, mutta kyllä Bobo aina siirtyi käyntiin nätisti. Ravattiin hetki vielä uraa pitkin. Siinä Bobo kävi jo aika kuumana ja oma pomppimiseni ilman jalustimia ei auttanut asiaa.Käveltiin hetki ja jatkettiin sitten laukkaa pienissä ryhmissä keskiympyrällä. Itse otin jalustimet takaisin laukkaa varten. Laukka keskiympyrällä sujui Bobon kanssa hyvin vasemmalle. Laukka pyöri hyvin ja oli kivan rentoa. Asetuskin löytyi ja muutenkin saatiin kivasti laukattua koko pätkä. Laukan jälkeinen "käyntisiirtyminen" kesti meillä aika pitkään ja sisälti aika paljon ravia :D


Käveltiin taas kun toinen ryhmä laukkasi ja sitten vaihdettiin suuntaa. Laukattiin samalla tavalla oikeaankin kierrokseen. Nyt alkoi vauhtia riittää enemmän ja sisäpohkeelle Bobo jäi aikalailla kuuroksi. Aina kun yritin asettaa Boboa ympyrän mukaan, se pienensi ympyrää, jolloin piti jättää asettaminen sikseen ja palata suuremmalle ympyräreitille. Laukka kuitenkin pyöri kivasti ja pikkuhiljaa alkoi asetuskin löytymään hyvin.Ravattiin vielä pikaiset loppuravit, ideana tehdä omaan tahtiin siirtymisiä jotta hevoset palailisivat avuille laukkahehkutuksistaan. Siirtymiset piti ratsastaa hyvin ja selkeästi läpi. Bobon kanssa tyydyin lähinnä ravaamaan ympyröillä taivuttaen kovasti. Taivutuksissa Bobo keskittyisi työntekoon eikä vauhtiin ja rentoutta alkoi hieman löytyä ennen loppukäyntejä. Bobo oli tosi kiva ja mukavasti avuilla koko tunnin. Huomenna minulla on korvaustunti seitsemältä, kun en ensi keskiviikkona tunnille pääse. Postausta yritän saada pian kasaan!

- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti