tiistai 7. kesäkuuta 2016

Tipitii ja tietovisan aika!

Moi!

Ajattelin tässä peruskoulun päättymisen (ja synttäreideni jotka olivat 27. päivä) kunniaksi järjestää tietovisan! Kysymyksiä on enemmän tai vähemmän ja voittaja saa sitten... Jonkin palkinnon (kunhan sen keksin)! Voittaja arvotaan joskus kesäkuun lopussa. Kysymyksiin voi vastata postauksen kommenteissa, wapissa, askissa, facessa tai vaikkapa instagramissa (muistakaa kertoa oma etu- ja sukunimi jos vastaatte esim. kommenteissa)!



 En tiedä oletko koskaan törmännyt yhtä epäselviin ohjeisiin, mutta mukaan vaan! Kysymyksistä osaan löydät vastauksen blogin postauksista, osan voit kenties vain arvata! Kysymysten vaikeustasokin vaihtelee "tosi helposta" niinkin vaikeaan että on täytynyt tuntea minut jo aika pitkään oikean vastauksen tietääkseen (pahoitteluni siitä, mutta luultavasti suurin osa kysymyksiin vastanneista tuntee minut liian hyvin). Yritin nyt kuitenkin keksiä eri aihepiireistä kysymyksiä, joten kaikilla pitäisi olla mahdollisuus voittaa ;)



1. Ensimmäinen hevonen, jolla hyppäsin (kavaletin)?
A) Lucas
B) Piat
C) Rommi


Vähän throwback-kuvia tännekin! Yritin tähän postaukseen valita kuvia jotka eivät ole esiintyneet blogissa koskaan, helppoa se ei ollut uskokaa pois!


2. Lempilaitteeni Linnanmäeltä?
A) Kirnu
B) Kieputin
C) Kingi


3. Pelkään...
A) Hämähäkkejä
B) Putkiliukumäkiä
C) Korkeita paikkoja


4. Ruokin puolikesyjä lähimetsässä asuvia siilejä joka ilta kesäisin. Mutta montako siiliä on enintään näkynyt pihallamme samaan aikaan?
A) 4
B) 6
C) 8



5. Huoneessani on...
A) Takka ja ovi takapihalle
B) Paljon kaappitilaa ja pinta-alaa
C) Oma TV ja pääsy parvekkeelle



6. . Lapsuudessani meillä oli turkkilainen (van) kissa. Kissaa kutsuttiin Pipariksi, mutta mitä sen oikea turkkilainen nimi tarkoitti suomeksi? (ihan kiusallani tein tämänkin kysymyksen)
A) Hienostunut Tuhatjalkainen
B) Vikkelä Mehiläinen
C) Kaunis Perhonen


7. Kuvan kissa on?

A) Yksi kolmesta kissasta joka meillä on
B) Mummoni kissa
C) Mimmin vapaana kuljeksiva kaveri
                                          

8. Viime kisoihin (este ja koulu) en osallistunut, sillä
A) Olin pahassa flunssassa
B) En tiennyt sopivia hevosia kisoihin
C) Minulla oli muuta tekemistä kisapäivinä


9. Tässä on (tällä hetkellä) TOP 5 Kirjalistani, mutta niistä lempparini on?
A) Insurgent
B) Soturikissat 3: Salaisuuksien metsä
C) 5. Aalto
D) Harry Potter ja puoliverinen prinssi
E) Susiraja 2: Uhanalainen


10. Ja "koska mä voin" niin yhdistäkääpäs edellisessä kysymyksessä mainitut kirjat ja niiden hahmot. Esim. "10. A+A, B+D, E+C" jne
A) Bellatrix Lestrange
B) Harmaaraita
C) Niko Jääskeläinen
D) Tobias "Neljä" Eaton
E) Evan Walker



11. Usein luulen olevani hauskakin. Miksi vitsejäni voi olla vaikea tajuta jos ei tunne minua?
A) Ne sisältävät lähes aina sisäpiirin vitsejä, jotka vain tutut tajuavat
B) Vitsini ovat usein huonoja ja tilanteeseen sopimattomia
C) Niissä on paljon sarkasmia ja/tai kaksimielisyyttä


12. Esteillä olen...
A) Epävarma, mutta (ainakin omasta mielestäni) aika hyvä
B) En ehkä loista taidoillani, mutta intoa riittää!
C) Estekammoinen ja hyppytaidoton. Kehitystä kuitenkin havaittavissa Rasmuksen kanssa!



13. Peruskoulun päättötilaisuudessa sain stipendin, kyseinen stipendi oli...
A) Vieraiden kielten stipendi
B) Tsemppi-stipendi
C) Luokka-stipendi


14. Nyt ysiluokan jälkeen jatkan toivottavasti...
A) Rautalammin lukioon
B) Kallaveden lukioon
C) Kiuruvedelle amiskaan



15. Kuvassa Piat on karannut...


A) Hyppäämällä aidan yli
B) Kävelemällä aidan ali
C) Juoksemalla avoimesta portista


16. Nyt soi? (kyllä, teen nämä kysymykset ihan kiusallani)
A) Ellinoora: Leijonakuningas
B) Flo Rida: My House
C) DNCE: Cake By The Ocean


17. Tykkään kuviksesta, mutta en usein loista siinä taidoillani. Mielestäni parhaiten teen taidetta...
A) Maalaamalla vesiväreillä
B) Tusseilla piirtämällä
C) Piirtämällä lyijykynillä


18. Tänä kesänä menen...
A) Sahalaan issikkaleirille
B) Rauhalahteen kurssille
C) Espanjaan




19. Lähipäivinä on saapumassa suuri myrsky. Myrskyt ovat mielestäni...
A) Tylsiä, estävät ulosmenemisen
B) Kiinnostavia ja tykkään seurata mm. kuinka kaukana myrsky on
C) Hyvä "tekosyy" kirjojen lukemiseen


20. Siivoan huoneeni...
A) Noin kerran viikossa
B) Ei sitä tarvitse erikseen siivota, pidän sen aina siistinä
B) Aina kun äiti tulee valittamaan ettei lattiaa enää näy


21. Ruuan suhteen olen...
A) Ruoka kyllä maistuu ja ruuan valmistus on mielestäni kivaa
B) Hieman nirso, mutta itsetehdystä ruuasta pidän
C) Tykkään arvostella syömääni ruokaa ja siksi pidän ravintoloista


22. Skolioosi on synnynnäinen sairaus, joten olen sairastanut sitä koko ikäni. Minä vuonna se kuitenkin todettiin minulla?
A) 2012
B) 2013
C) 2014


23. Valokuvaajana tykkään kuvata
A) Ihmisiä ja eläimiä
B) Maisemia ja mm. kasveja
C) Kaikenlaista mikä vain näyttää ikuistettavan arvoiselta kuvanottohetkellä



24. Lempileffani olisi...?
A) Romanttinen rakkaushempeily, draamaa ja paljon tunteita laidasta laitaan
B) Jos leffassa on scifiä/fantasiaa jännityksellä ja muutamalla tilanteeseensopimattomalla vitsillä, niin tämä tyttö tulee sen leffan katsomaan!
C) Musikaalit ovat aina uponneet minuun, kivaa kuulla kappaleita joiden mukana voi laulaa liiankin kovaa


25. Shoppailu on mielestäni...
A) Pakollista muutaman kerran vuodessa, karkkiostokset on sitten erikseen
B) Rahaa menee aina ainakin tuplasti sen mitä olin suunnitellut
C) Erityisesti vaateostoksilla kokeilen kaikki mahdolliset asuvaihtoehdot ennen lopullista päätöstä


Enempää kysymyksiä en tähän hätään keksi, mutta ehkäpä 25 on jo aika suuri määrä? Nyt vain osallistumaan ja vastaamaan!


- Melinda

4 kommenttia:

  1. No niin nyt ihana rakas serkkus yrittää vastata mahdollisimman monta oikein, mutta kaikista en oo kyllä varma,mutta katotaan miten pärjään :)
    1. Piat
    2. Kingin
    3. Putkiliukumäkiä
    Tajusin nyt että voin käyttää kirjaimia :D
    4. A
    5. A
    6. B
    7. C
    8. A
    9. C
    10. (Oon lukenu noista kirjoista kaikki paitsi yhen:) A+D, B+B, C+E, D+A ,E+C
    11. (Tää oli vaikee mutta ehkä:) A
    12. B
    13. A
    14. A
    15. B
    16. A
    17. C
    18. A
    19. B
    20. A
    21. A
    22. (En oo ihan varma mutta veikkaan:) B
    23. C
    24. B
    25. Hmm.. A?
    Tälleen veikkaisin mutta kuten sanoin en oo kaikista varma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, olihan siinä ainakin pari oikein ;D Vastaukset ja oman tulokses näät sitten myöhemmin :)

      Poista
  2. noniin mems, täältä pesee!
    1. A
    2. C
    3. B
    4. B
    5. A
    6. C
    7. B
    8. A
    9. C
    10. c+e en jaksa laittaa muista ::DD
    11. C
    12. B
    13. A
    14. A
    15. C
    16. B
    17. C
    18. A
    19. C
    20. A
    21. A
    22. B
    23. C
    24. B
    25. A
    Varmaa kaikki väärin ::))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ama hei kaikkiin pitää vastata! :D Ehkä kaks oikein, vastaukset ja oman sijotuksen näät myöhemmin :)

      Poista