torstai 7. heinäkuuta 2016

Puomeja, pohkeenväistöä ja laukkalähtöjä


Moi!

Eilen Maiju oli laittanut ratsukseni Lucaksen, jolla en ollutkaan mennyt aikoihin. Viimeksi lähes tasan vuosi sitten! Tunnin aiheena oli puomit, joita oli sekä R-, että S-pitkällä sivulla. Lucas oli jo edellisellä tunnilla, joten ei tarvinnut varustaakaan. Päivän kuvaaja Inkan kanssa seurattiin Lucaksen menoa edellisellä tunnilla -ja aika hitaaltahan se vaikutti! Pinjalta sain onneksi lainaan hyvän kouluraipan ja Maijukin sanoi että kyllä Lucas tuolla lähtee :D

Kaikki kuvat ja videot (C) serkkuni InkaAloitettiin tehtävä heti ravissa. S-pitkällä sivulla tultiin kahdet puomit ja R-pitkällä sivulla toiset. Voltteja sai tehdä S-pitkällä sivulla puomien välistä ja L-kirjaimeen ennen puomeille tuloa. Lucas oli alussa aika hidas, ravasi kyllä ilman käyntisiirtymisiä, mutta ravin tahti ei tuntunut reipastuvan raipastakaan. Puomeilla tahti hidastui entisestään ja Lucaksen jalat kolahtelivat puomeihin. Tilakin tuntui koko ajan loppuvan kun meitä oli tunnilla yhdeksän. Puomeilla ongelmia tuotti myös Lucaksen lapa edellä kulkeminen puomien sivuosassa, jolloin suoria reittejä ei tullut.

Muutettiin tehtävää jotta saataisiin lisää tilaa. S-pitkän sivun puomit tultiin yhä ravissa ja voltteja sai tehdä. R-sivulla tultiin nyt käynnissä loivalla kiemurauralla pohkeenväistössä. Ravissa Lucas alkoi nyt saada enemmän intoa ja puomeilla piti lähinnä vain keskittyä suoraan reittiin. Paljon ulkopohjetta ja ulko-ohjaa ja reitit alkoi onnistua. Pohkeenväistössä yritin muistaa pitää Lucaksen suorana koko väistön ajan. Muuten väistö sujui ihan kivasti, vaikkakin hieman hitaasti.


Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin nyt aina S-sivulla puomien välissä käyntisiirtyminen. Ensimmäisissä siirtymisissä en saanut Lucasta käyntiin, ajattelin ettei Lucaksen kanssa olisi ongelmia käyntisiirtymisissä! Pian tajusin ottaa vahvemmat pidätteet ja sainkin Lucaksen käyntiin. Tosin uudelleen raviin siirtyminen tuotti ongelmia, kun Lucas nosti laukan usein käynnin jälkeen! Intoa kuitenkin riitti ja Maiju ja minä lähinnä naurettiin Lucaksen laukkalähdöille. Pohkeenväistössä Lucas pysyi nyt paremmin suorana ja väistö eteni reippaammin.
Käveltiin hetki ja laukattiin sitten uraa pitkin kahdessa ryhmässä. Alussa laukka ei oikein pyörinyt, kun oltiin liian lähellä edellä laukkaavaa Pojua. Välimatkaa haettiin ympyrän avulla (kovin, kovin erikoisen ympyrän avulla) ja Lucaskin sai laukan pyörimään. Laukassa Maiju sanoi, että saan antaa Lucaksen villiintyä. Okei, haaste vastaanotettu! Pitkillä sivuilla sain käyttää raippaa aika reippaasti ja meninkin ne kevyessä istunnassa. Lopussa oli jopa vaikea saada Lucas taas käyntiin!


Niin että mikä laukkaympyrä..? :DToinen ryhmä laukkasi ja sitten taas meidän vuoro laukata toiseen suuntaan. Toisessa suunnassa Lucas alkuun taas laiskotteli, mutta muutaman kierroksen jälkeen sai kyllä moottorin ihan kunnolla käyntiin (videon loppuosa). Laukka pyöri loppuun asti ja käyntisiirtyminen kesti taas aika pitkään.
Loppuravit jätettiin välistä, kun laukasta hevoset olivat aika väsyneitä ja laukka kesti normaalia pidempään. Oli ihan mukava mennä Lucaksella pitkästä aikaa, vaikken osaakaan sillä niin hyvin mennä. Lucas oli kuitenkin ihan kiva, alussa hidas, mutta se taitaa ollakin se Lucaksen juttu :D

- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti