lauantai 6. elokuuta 2016

Kehitystä havaittavissaMoi!


Viime sunnuntaina mulla oli siis korvaustunti ja Lotta oli laittanut ratsukseni Rommin. Vaikka Rommi tapansa mukaan ei ollut kovin iloinen karsinassa, niin itse olin iloinen että pääsisin taas menemään Rommilla. Kuvausmateriaalia tästä tunnista on vain kahden kuvan verran (joita kone ei edes suostunut lataamaan postaukseen), joten kuvamatskuna sitten kuvia vanhoista Rommi-postauksista (lue postaukset täältä!). Samallahan voi verrata kehitystäkin kuvien perusteella!


Tehtävänä oli aluksi pohkeenväistö pituushalkaisijalla. Tarkoituksena väistää takaosaa vasemmalle, jos pituushalkaisijalta kääntyisi oikealle ja takaosaa oikealle, jos halkaisijan jälkeen suuntaisi vasemmalle. Rommilla olin onneksi muutama kuukausi sitten onnistunut pohkeenväistössä ihan kohtalaisesti, vaikka tämäkin väistökerta vaati kovasti keskittymistä. Pohkeenväistössä tuntuu olevan vähintäänkin miljoona muistettavaa asiaa, mutta ihan kivasti se lähti sujumaan.

2015 talvi

Vrt. 2016 kevät

Jakaannuttiin seuraavaksi kahdelle pääty-ympyrälle, joilla työskenneltiinkin lopputunti. Itse jouduin L-päätyyn, jossa opettaja ei voi tarkkailla niin hyvin ja kuvien määrä vähenee. Ympyröillä aloitettiin ravityöskentelyllä vasemmassa kierroksessa. Ensin tarkoituksena saada hevoset ravaamaan eteen ja asettaa sisälle päin. Se sujui Rommin kanssa ihan kivasti, vaikka sisäpohjetta saikin alkuun käyttää aika voimakkaasti. Seuraavaksi asetettiin kevyesti ulospäin, taas sisälle, ulos ja sisälle niin, että hevoset varmasti olisivat vertyneitä. 

2015 syksy

Vrt 2016 kevät

Jatkettiin samaa tehtävää laukassa. Aluksi laukan rytmi kuntoon ja asetus sisälle. Rommilla laukka pyöri heti, mutta sisäpohjetta sai taas käyttää napakasti. Samalla yritin hahmottaa ulko-ohjan tukea asetuksessa, vaikka ei se ihan vielä oikein sujunut. Laukassa myöskin asetusta vuoroin ulos ja sisällepäin. Rommilta alkoi vauhti hieman hiipua niin monen laukkaympyrän jälkeen, mutta asetukset sujuivat joka kerta paremmin.

2015 kesä

Vrt 2016 kesä

Vaihdettiin suuntaa ja käveltiin hetki. Pian taas palattiin ympyröille, tällä kertaa oikeassa kierroksessa. Nostettiin laukka ja Rommi lähtikin raketin voimalla eteen. Hieman sai vauhtia hiljentää ja sitten taas asettamaan. Nyt oikeassa kierroksessa ulko-ohjan tuki aukesi minulle ja osasin kenties käyttääkin sitä. Kun Rommi sai nyt tarvitsemansa tuen ulkoakin, asetukset sujuivat paljon sujuvammin. Laukan rytmi pyöri ja pääkin alkoi hieman laskeutua ja poni rentoutua. Saatiin Lotaltakin kunnon kehuja - ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni :D

2015 kesä

Vrt 2016 kesä

Laukan jälkeen jatkettiin harjoitusravissa samaa tehtävää. Rommin ravissa oli helppo istua ja asetukset sujuivat hyvin niin ulos kuin sisälle. Ulko-ohjan tuki säilyi hyvänä ja tahtikaan ei kiihtynyt. Jatkettiin pian keventäen uraa pitkin. Itse vielä tein muutamia ympyröitä sekä ulos että sisälle asettaen ja Rommi meni mukavan rennosti lopputunnin.

2015 kesä (niin siis tässä kuvassa olen ympyrällä..)

2015 syksy

Vrt 2016 kesä


Rommi oli tosi kiva asetuksissa ja ymmärsin ulko-ohjan tuenkin. Olisi ollut kiva saada kuvia enemmän, mutta eipä sille mitään voi. Kehitystä voi silti selästä käsinkin huomata - ja L-päädyssä ehti meidän menoa hieman peilien kautta ihastellakin!

Tälläinen kehityspostaus oli aika kiva toteuttaa. Mitäs luulette, pitäisikö kirjoittaa toinenkin?


- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti