lauantai 13. elokuuta 2016

Lemppariksi täyttä laukkaa


Moi!

Viime keskiviikkona olikin viimeinen tuntini, monessa mielessä. Viimeinen tunti ennen lukiossa opiskelemista. Viimeinen tunti ennen kahdella tallilla ratsastamista. Ja (harmi kyllä) viimeinen tunti Maijun ja Jennin tunneilla. Nyt kun lukio on alkanut, koulupäiväni ovat bussiaikataulujen takia aika pitkiä. Bussi lähtee Kuopiosta 6.40 ja koulupäivän päätteeksi olen perillä Kuopiossa joskus puoli kuuden maissa. Sen lisäksi minulla on Rautalammilla ratsastus joka tiistai ja joka toinen keskiviikko. Nykyinen Rauhalahden tuntini on siis sunnuntaisin viideltä, Lotan tunnilla. Lotan tunteihin en ole vielä tähän mennessä täysin tottunut, yleensä tunneilla säädän jotain omiani. Toivottavasti vakiotunnit nyt kuitenkin lähtevät sujumaan paremmin, ja onneksi ratsastusta Rauhalahdessa ei tarvinnut lopettaa!

Kaikki kuvat ja videot (C) Eevi

Tällä viimeisellä keskiviikon tunnilla ajattelin ottaa kaiken ilon irti, kyseessä kuitenkin oli viimeinen Maijun pitämä tunti minulle. Ratsuna minulla oli taas Holli ja tämä olisikin jo neljäs tunti Hollilla! Juuri ennen tunnin alkua alkoi kaatosade ja jouduttiin menemään maneesiin. Harmi, sillä Hollia seinät hidastavat ja laukka on usein vaikeampaa.


Aloitettiin työskentely ihan perus pohkeenväistöllä. Pitkät sivut siis väistäen, päätyihin voltit tarvittaessa. Pohkeenväistöä en ollutkaan Hollin kanssa ennen tehnyt ja hetki pitikin työskennellä suoruuden kanssa. Kuitenkin aika nopeasti saatiin väistö sujumaan ja Holli oli kivasti kuulolla.
Volteilla sai käyttää aika paljon sisäpohjetta, ettei olisi oikaistu puolta ympyrää. Käynnissä taivutukseen oli kuitenkin helpompi puuttua, kuin ravissa viimeksi. Sisäpohje joutui siis taas kunnon treeniin, samoin ulko-ohjaa piti käyttää vahvasti, että ympyrän viimeinenkin puolikas olisi yhtä suuri kuin ensimmäinen. Ihan täydellisesti se ei sujunut, mutta hieman paremmin joka kerta.

"Ja minuahan ei tuo sinun jalkasi pamauttelu kiinnosta!"
Jatkettiin ravissa uraa pitkin. Voltteja sai yhä tehdä tilanpuutteen iskiessä ja pitkillä sivuilla tehtiin nyt kaksi käyntiinsiirtymistä itsenäisesti. Ravissa voltit vaativat aika paljon töitä, sisäpohkeen pamauttelusta Holli kun nyt lisäsi vauhtia. Piti keskittyä sekä vauhtiin että taivutukseen yhtä aikaa. Volteilla tehtävää siis riitti, mutta kyllä nekin siitä paranivat. Käyntiinsiirtymisissä Maiju neuvoi, että aina kun Holli hidastaisi vauhtia ja vastaisi pidätteeseen, pitäisi myödätä todella paljon ettei jäisi yhtään vetoa. Jokaisessa käyntiinsiirtymisessä siis annoin ohjaa Hollille niin, että ohja lähes roikkui. Niin Holli kuitenkin vastasi pidätteeseen joka kerta, eikä jäänyt puremaan kiinni.
 Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin aluksi hetki pohkeenväistöä ja voltteja samalla tavalla. Pohkeenväistö sujui nyt ehkä hieman paremmin ja volteilla tehtiin pieni parannus, kun ymmärsin ulko-ohjan tukea paremmin. Sisäpohje meni paremmin läpi, kun ulko-ohjan tuki löytyi ja ympyrät alkoivat näyttää ympyrän muotoisilta ja kokoisilta.Jatkettiin harjoitusravissa uraa pitkin, käyntiinsiirtymisiä taas pitkille sivuille. Nyt volteille käännyttäessä Holli olisi tahtonut uralle kavereidensa perään, joten ympyröiden alku puolisko oli aika suuri. Loppupuoli ympyrästä taas kirittiin oikaisemalla, sisäpohjetta sai kunnolla käyttää ja ulko-ohjasta ei kuitenkaan saanut jäädä vetämään. Muutamaan kertaan tein useamman ympyrän peräkkäin, kun Holli oikoi niin paljon. Käyntiinsiirtymiset kuitenkin sujuivat hyvin, kunhan muisti myödätä reilusti heti Hollin kuunnellessa pidätteen. Kummallista kyllä, mutta nyt meillä sujui paremmin vasempaan kierrokseen!


Pidettiin hetken käyntitauko -seuraavaksi vuorossa olisi laukkaa! Jakaannuttiin kahdelle pääty-ympyrälle, Hollin kanssa päästiin onneksi C-päätyyn Maijun silmän alle, kun kyseessä oli kuitenkin Hollille vaikeampi kierros. Kohta nostettiin laukka ja eteenpäin siis! Laukka nousi Hollin kanssa hyvin ja saatiinkin laukattua ihan kivasti melkein koko ympyrä. Kuitenkin meillä reitti oli sen verran suuri, että välimatka kavereihin kasvoi. Hollin kanssa siis oikaistiin ravilla kaverit kiinni. Siitä sitten uudelleen laukalle, kunnes kaverit olivatkin jo liian lähellä. Hieman välimatkaa ja sitten laukka taas pyörimään. Nyt välimatka kavereihin oli hyvä ja saatiin laukattua Hollin kanssa paras laukkapätkä koskaan! Huolimatta vasemmasta kierroksesta laukka pyöri reippaasti eikä siirrytty raviin kertaakaan. Itselleni tuli todella hiki -ja Hollille myös, mutta eipä se menoa haitannut.


Tyytyväisenä saatiin siirtyä käyntiin hyvän laukan jälkeen :)

Laukattiin vielä toiseenkiin suuntaan L-päädyssä ja sekin sujui ihan kivasti. Raviin siirryttiin vain kerran, kun tila meinasi loppua. Laukan jälkeen nopeat loppuravit, jotka sujuivat mukavasti, joskin hieman reippaasti. Loppukäynneissä Maiju sanoi, että laukka sujui Hollin kanssa tosi upeasti -ja olen täysin samaa mieltä! Maiju sanoi varautuneensa vain pieniin laukkapätkiin, kun maneesissakin oltiin, mutta Holli kyllä yllätti kaikki! Tähän tuntiin oli kiva päättää neljän vuoden tunnit Maijun ja Jennin kanssa, enköhän Lotankin tunneille totu pian (ainakin Amandan ja Nannan seurassa). Hollistakin on hyvää vauhtia (ainakin niin nopeasti, kuin laukka tällä tunnilla) tulossa lempparini ja toivottavasti menen sillä taas pian :)
- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti