tiistai 9. elokuuta 2016

Sisäpohje töihin -pam!


Moi!

Viime viikolla tuntini siirrettiin keskiviikosta torstaille, ilmeisesti tuntilaisia ei sitten olisi ollut tarpeeksi keskiviikkona. Lotta oli laittanut minulle ratsuksi Artun, josta olin aika hämmentynyt. Artustahan minulla ei hirveästi muistoja ole takana, yksi tunti viime kesältä (hyi kamala millainen kirjoitustyyli mulla sillon oli :P), yhdet estekisat (joista en edes postausta viitsinyt kasata) ja hankijumpat viime talvena.

Kaikki kuvat ja videot (C) Amanda (saattaa olla bongattavissa täältä)

"Kuinka ottaa söpö yhteiskuva T: minä ja Arttu + Amanda"

Kysyin Lotalta varustanko Artun itse, Arttu kun on ollut aika äkäinen karsinassa ja opettajat ovat hoitaneet varustuksen. Lotta käski katsoa miten Arttu käyttäytyy ja mentiinkin sitten Amandan kanssa Arttua harjaamaan. Harjaus ja varustus sujui ihan kivasti, hurjinta mitä Arttu teki, oli hetkellinen luimiminen satulaa laittaessa. Aika pelottava poni siis!

Sää oli sateinen, mutta lähdettiin silti kentälle. Ehdittiin säätää jalustimet ja kiristää satulavyöt, kunnes kaatosade iski suoraan ylle. Lets mennään maneesia kohti!Maneesissa aloitettiin samalla tehtävällä, kuin viime viikollakin. Pohkeenväistöä pituushalkaisijalla, jos halkaisijan jälkeen vasempaan, väistetään takaosaa oikeaan ja päinvastoin. Artun kanssa se ei nyt kyllä ihan lähtenyt sujumaan. Poni kiemurteli ja lähti lapa edellä kävelemään. Kun sain Artun suoristettua, käynti hyytyi, enkä raippaakaan viitsinyt hirveästi käyttää, kun muistelin Artun olevan herkkä. Lopulta kyllästytti koko tehtävä, kun ei sen aikana saatu kuin muutamia väistöaskelia.

Lopetettiin väistöt (onneksi!) ja jatkettiin aikalailla samanlaista tehtävää kuin viime ja toissa kerralla. Päätyihin siis ympyröitä ravissa, ensimmäinen ympyrä asettaen ulos ja toinen asettaen sisälle. Pitkillä sivuilla asetus sisälle. Muuten sujui ihan kivasti, mutta Artun kanssa sai käyttää aika paljon sisäpohjetta, ettei poni pienennä ympyrää sisälle asettaessa. Muutaman kerran sain raipankin käyttää, ennen kuin Arttu alkoi kuunnella sisäpohjetta kunnolla. Kuitenkin kun Artun sai kerran kuuntelemaan, niin ympyrät sujuivat hyvin koko ravitehtävän ajan.

Jatkettiin samaa tehtävää laukassa, ensimmäinen ympyrä laukassa asettaen ulos, toinen asettaen sisälle ja viimeinen harjoitusravissa asettaen sisälle. Artulla laukannostot olivat helppoja, mutta Arttu siirtyi helposti raviin pienimmästäkin vedosta suuhun (mm. asettaessa) ja toisinaan itsekin ilman syytä. Aina kun Arttu siirtyi itse raviin, täytyi hidastaa ravia ja nostaa uusi laukka ja laukata vielä ylimääräinen ympyrä. Sisäpohje joutui taas kunnon töihin, ettei olisi oikaistu ja tehty vain jonkinlaista kiemuravolttia. Harjoitusravissa Artun vauhtia piti hidastaa hieman, mutta muuten siinä pystyi istumaan ihan kivasti.
Pilleriltä irtosi kenkä ja Amandan täytyi mennä talliin sen takia, lopputunnista ei siis kuvamatskua ole, harmi kyllä. Vaihdettiin suuntaa ja nyt vasempaan kierrokseen Arttu asettui paljon paremmin. Enää ei kiemurreltu, vaan ympyrät olivat ihan ympyrän muotoisia ja kokoisia. Ravisiirtymisiä tuli yhä muutamia, mutta siitä taas vain laukalle korjaamaan. Ravattiin vielä loppuravit ja siinä Arttu asettui oikein kivasti molempiin suuntiin. 

Arttu ei ehkä ole ihan minun tyyppiseni hevonen, mutta oli kyllä kiva mennä sillä pitkästä aikaa. En ehkä vielä osaa sillä täydellisesti ratsastaa, mutta Arttu on kuitenkin kivan ystävällinen ja yritteliäs, voisin mennä sillä pian uudestaankin :)


- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti