maanantai 12. syyskuuta 2016

Vaellus Rautalammin ratsastuskeskuksella


Moi!

Rautalammin lukiolla oli siis nyt syksyllä yhdeksi kurssiksi mahdollista valita vaellusratsastus -ja tottakai minä sen kurssin otin! Vaellusta valmisteltiin monta tuntia viikkoja ennen lähtöpäivää, ihmisryhmä hoiti kaikki ihmisten tavarat ja ruuat, kun taas hepparyhmä hevosten. Vaellus itsessään ratsastettiin ratsastuskeskuksen hevosilla kahdessa ryhmässä. Ensimmäinen ryhmä (hepparyhmä) ratsasti hevoset keskukselta ratsastuksenopettaja Tiinan pihaan, kun taas seuraavana aamuna toinen ryhmä (ihmisryhmä) ratsasti hevoset Tiinan pihalta keskukselle. Kaikki yöpyivät Tiinan pihassa teltoissa ja oli kyllä kokonaisuudessaan tosi kiva kokemus.

Postauksen kuvamatskuna Tiinan pihan laitumilta otettuja kuvia keskuksen hevosista. Samalla vähän tietoa muutamista keskuksen opetushevosista:


t. Ligniere "Lilli" (synt. 2001)
ranskalainen puoliverinen (säkä n. 155cm) 


t. Tähti-Iita "Iita" (synt. 2000)
suomenhevonen (säkä n. 160cm)
Ratsuksi sain Hildyn, jolla en ollut ennen mennytkään. Karsinassa Hildy oli aikamoinen känkkäränkkätammamamma, mutta Maisan avulla harjaus ja varustus sujui kyllä ihan kivasti. Vaelluksen alkaessa Hildy oli ensin toisiksi viimeinen, mutta jossain välin matkaa vaihdettiin Hildy viimeiseksi. Viimeiseksi päästyään Hildy meni mukavasti, muuten kun oli luiminut ja potkinut takana olevaa Säppiä. Ennen vaellusta monet kommentoivat Hildyn olevan todella reipas, mutta maastossa Hildy meni kyllä kivan rauhassa, toki ravissa päästiin nopeastikin tarpeen vaatiessa!

r. Grisli "Risto" (synt. 2005)
tilastohevonen (säkä n. 160cm)t. Lipponen 
suomenhevonen (säkä n. 160cm)
Koko vaellus sujui hyvin, lukuunottamatta Sahalan issikoiden ja laitumella olevien lehmien ohitusta. Hengissä kuitenkin selvittiin perille! Me hepparyhmäläiset huolehdittiin perillä hevosten harjauksesta, ruokinnasta ja loimituksesta. Vaelluksen jälkeen Hildyn luonnekin tuntui muuttuneen - luimiminen ja näykkiminen katosi lähes kokonaan! Poni tuli laitumen portille vastaan ja laski päänsä päitsien laittamisen ajaksi, nosti kaviot itse puhdistusta varten ja oli täysin rauhallinen harjaamisen ja loimittamisen ajan. Suloinen tapaus kuoriutui siis tästäkin ♥


t. Hildy (synt. 2004)
suomenhevonen (säkä 147cm)Vaellus oli siis tosi kiva, joskus myöhemmin on vielä tulossa lukion kautta vaellus Sahalan issikoilla. Arvaattekos jo kenellä haluisin siellä mennä?

- MelindaEi kommentteja:

Lähetä kommentti