sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kontrolli haltuun


Moi!


Muutama viikko sitten Rautalammilla pääsin ensimmäistä kertaa Masan selkään, josta muutaman seuraavan ratsastuksen aikana tulikin ensimmäinen lemppari keskukselta. Tämä postaus on samalla jo kolmas tunti Rautalammilta, josta on kuvia ja postaus (edelliset postaukset täältä ja täältä). Tämän tunnin aiheena olivat puomit ja Masa oli jo alkukäynneissä reippaalla päällä.

Kaikki kuvat ja video (C) Alina Leskinen


Ei, en mä oo lihonu vaan se äänentoistolaite siellä pullottaa :D Masa tässä myöskin edustaa omalla tavallaan, kun ohjien keruu ei ihan ollut ponin mieleen

Alkuverryttelyksi tehtiin loivat kiemuraurat molemmille pitkille sivuille ja päätyihin ympyrät tarvittaessa. Tehtävää tultiin ravissa ja jo heti alussa Tiina varoitteli Masan olevan reipas ja kertoi sen saattavan lähteä käsistä jos siihen tulee mahdollisuus. Masan ravi oli tosiaankin reipasta ja etenevää, puolipidätteillä tahti pysyi kyllä kokoajan käsissä alkusäätöjä lukuunottamatta. Alussa meni hetki tottua ratsastamaan Masaa, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan aika kivasti. Masan kanssa ympyröillä piti muistaa hyvä ulko-ohjan tuki ja sisäpohjetta sai alussa käyttää voimakkaastikin. Kuitenkin kun sisäpohkeen sai läpi, Masa taipui ja asettui aika kivasti lopputunnin.Käveltiin hetki ja aloitettiin seuraavaksi päivän virallinen puomitehtävä. Tultiin ravissa yksitellen ikään kuin keskiympyrää, joka oli merkattu neljällä kaikkiin ilmansuuntiin asetetuilla puomilla. Kaikki puomit tultiin ravissa muodostaen keskiympyrän, ensimmäinen/neljäs puomi tultiin kahdesti tehtävän aikana. Neljännen puomin jälkeen nostettiin laukka ja laukattiin C-päätyyn ympyrä, jonka jälkeen siirryttiin käyntiin ja käveltiin taas L-päätyyn tehtävän alkuun. Masa tuli aika innokkaasti ravissa tehtävää ja pidätteet piti ottaa voimakkaasti L-päädyssä. Jos pidätteet eivät olleet tarpeeksi napakoita, Masa nosti laukan ja täytyi tehdä päätyyn ympyrä siirtyäkseen taas raviin. Itse keskiympyrällä Masa meni aika kivassa rytmissä ja kuunteli pidätteet, kuitenkin laukkaympyrä päätyyn oli meidän tapaan vauhdikas... toisinaan liiankin vauhdikas. Itse täytyi muistaa rauhoittua ja ottaa pidätteet napakasti. Kun Masan piti kokoajan kuulolla ja kontrollissa, poni oli tosi hyvä!


Ensimmäisillä ravipuomikerroilla en uskaltanut antaa Masalle kovinkaan paljoa ohjaa, josta seurasi aika järkyttävä etukeno. Tiinan ei kyllä tarvinnut mainita siitä kuin kerran ja muistin istua satulassa kunnolla kaikilla muilla kerroilla. Eikä se poni siitä mitenkään seonnut, vaikka ohjaa saikin!
Vaihdettiin seuraavaksi suuntaa ja tultiin tehtävä kokonaan laukassa. Masan kanssa sai ennen puomeille tuloa ottaa pidätteet kunnolla läpi, ettei vaan syöksyttäisi yhtenä mustana läiskänä kohti niin hirvittävän mielenkiintoista puomia. Aluksi Masa kiihdytti aina puomin nähdessään ja pidätteet eivät enää menneet läpi. Tiina neuvoi liikuttamaan kuolainta suussa ja ottaa aina yhden selvän pidätteen läpi ja sitten hellittää. Näillä ohjeilla vauhtihirmu rauhottuikin ja kolmannen ja viimeisen puomin väliin meille saattoi tulla jopa yksi ylimääräinen askel vauhdin hidastuttua! 
Loppuraveissa Masa kiihdytti alussa, mutta pidätteet menivät aika nopeasti läpi. Ympyröillä Masa meni oikein pyöreänä ja taipui hyvin, ihan superponi loppua kohden! Loppuraveista ei valitettavasti ole kuvia kameran akun loputtua, mutta tästä ollaan vaan menty Masan kanssa eteenpäin. Tämä ensimmäinen tunti nyt meillä oli aikalailla säätöä, mutta tämän jälkeen olen päässyt Masalla menemään vielä koulua ja esteitä - ja aina vaan ollaan parannettu! Masasta on tullut mulle oikein kiva treenikumppani Rautalammille, nyt kun yhteinen sävel ollaan löydetty, ei sitä enää menetetä. 


- Melinda

2 kommenttia:

  1. Olipas kiva postaus, kun kuviakin oli näin paljon! Sulla on oikein kivan oloinen kirjoitustyylikin :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos ❤ Sullakin tosi kiva blogi ja varsinkin nopea postaustahti on mun mieleen (itse kun en siihen mitenkään pysty :D )

    VastaaPoista