maanantai 17. lokakuuta 2016

Muutaman vuoden tauko tosiaan auttaa!


Moi!


Muutama viikko sitten pääsin pitkästä aikaa menemään Piatilla -ja esteitä vieläpä! Tämän tunnin jälkeen olen mennyt Piatilla vielä kahdesti lähiaikoina, niistä postausta sitten myöhemmin. Tehtäväksi rakennettiin 16m puomilinja R-sivulle ja jumppasarja S-sivulle.

Kaikki kuvat (C) Pinja Partanen (ellei erikseen muuta mainita)Verryttely aloitettiin tavalliseen tapaan ravissa. R-sivulla tultiin puomilinjaa keventäen ja muuten tehtiin itsenäisesti kuka mitäkin. Piatin kanssa sai alkuun ottaa pidätteitä puomeja lähestyttäessä. Tällä ikinuorella 19-vuotiaalla kyllä virtaa riittää! Piat oli kuitenkin hyvin kuulolla, vaikka ympyröillä ja volteilla sai asetusta ja taivutusta vaatia vahvemmillakin avuilla.
Jatkettiin seuraavaksi koko tehtävää laukaten. Piatin kanssa tein aina voltin odottaessa L-päätyyn ja siinä saikin sitten vauhdin kuntoon. Ensimmäisellä kerralla oikaistiin puomeille, mutta muuten reitit sujuivat hyvin. Laukka pyöri Piatin kanssa koko ajan hyvin, eikä raville siirrytty jos tilaa edessä riitti. Piat tuli aina innokkaasti ensimmäiselle puomille, mutta vauhti hyytyi toista puomia lähestyttäessä. Ideana oli laskea puomeille tulevat askeleet ja sitten korjata sitä niin, ettei puolikkaita askelia tulisi, vaan puomi olisi aina hevosen etu- ja takajalkojen välissä. Piatin kanssa meille tuli ensin kuutta ja puolta askelta, mutta eteenpäinratsastuksella päästiin tasan kuuteen.

Tultiin seuraavaksi S-sivulla olevaa ristikko, 2,5m, ristikko, 5,5m, ristikko -sarjaa. Piatin kanssa sain aluksi keskittyä kunnon reittiin ja sopivaan tempoon. Esteet kun olivat Piatin mielestä niin kovin kiehtovia että niille olisi tehnyt mieli oikaista jo lyhyen sivun keskeltä. Sisäpohkeen ja ulko-ohjan tuella reitit paranivat, -eikä oikaistu kertaakaan sarjan jälkeen! Osa hevosista tuijotteli vastamaalattuja puomeja, mutta Piatin kanssa ei ollut ongelmia. Piatin piti tulla jumppasarjalle aika reipasta laukkaa että saataisiin askeleet kohilleen, Piatilla kun on aika pienet askeleet. Hypyt kuitenkin sujuivat aina hyvin.Vertailuksi tähän postaukseen otin mukaan estekuvia talvelta vuodenvaihteesta 2013-2014, jolloin hyppäsin Piatilla viimeksi. Silloin hypättiin vieläpä samaa tehtävää! Mun meno tuolloin oli aika karmivaa, mutta onneksi tästä on päästy eteenpäin. Nää säätökuvat tunnistaa mun punaisesta hupparista ja ne ois kaikki (C) Inka Sadinmäki

Tässä tää mun lähestyminen esteille vuosimallia 2013

Niin tuota...

Kyllä 20cm pystyllekin voi tulla pohjaan!


Nyt Piatin kanssa hypyt sujuivat sen verran hyvin, että esteillä sain keskittyä omaan istuntaan hyvin. Hööksistä ostetut uudet chapsit, ratsastuskengät, -hanskat ja -housut olivat tällä tunnilla ekaa kertaa käytössä ja hyvin kyllä toimivat! Kantapäät pysyivät tuettuina alhaalla koko tunnin, eikä tunnin jälkeen ollut niin hikinen olo hengittävien kankaiden ansiosta (...mainostusta, tiedän). Tällä tunnilla Lotta keskittyi kanssani myötäämiseen, kun itse tukeuduin liikaa ohjaan esteillä. Nyt tarkoituksena oli antaa Piatille ohjaa ja tilaa hypätä, vaikka se tuntuikin hieman vaikealta Piatin lyhyen kaulan kanssa.
Nostettiin vielä viimeisen ristikon jälkeen 6m väli ja ristikko, joka myöhemmin muutettiin okseriksi. Tämä ei tuottanut Piatin kanssa mitään ongelmia okserinakaan, vanha konkari kyllä hoiti hypyt ja oikean tempon mallikkaasti. Myötäykseen sain taas itse keskittyä eniten. Vielähän se harjoittelua vaatii mutta ihan mukavasti se lähti siitä paranemaan. Okserille tultaessa Piatia sai pyytää hieman eteen, mutta pohkeita suurempia apuja ei tarvittu eteenpäinratsastukseen. Muutenkin Piatin kanssa hypyt sujuivat tosi hyvin koko tunnin ajan.


Piatilla sarjaa 2014 (huiman hurja este)


...ja muutaman vuoden tauko taisi tehdä meille hyvää!


Tultiin sarja okserin kanssa muutamaan kertaan ja sen jälkeen siirryttiin loppuraveihin. Ravatessa Piatilla oli hieman kiire, mutta rauhoittui kyllä ympyröillä taivutellessa. Koko tunnin Piat oli tosi kiva ratsastaa, eikä itsekkään tarvinnut jännittää esteitä Piatin hoitaessa hyppäämisen. Piatilla olen tämän tunnin jälkeen hypännyt vielä kerran ilman satulaa ja mennyt yhden koulutunnin, superponi kyseessä!

- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti