lauantai 5. marraskuuta 2016

Huippuponi Piat!


Moi!

Ilman satulaa estetunnin jälkeen olikin vuorossa koulutunti, jolle mulle oli laitettu ratsuksi Retu. Retulla meno ei kuitenkaan huvittanut, mutta onnistuin onneksi vaihtamaan Amandan kanssa ja pääsin menemään Piatilla.

Kaikki kuvat (C) Eevi Manninen

Alkutunnista verryteltiin ravissa pääty-ympyröillä. Laitumen puoleisella pitkällä sivulla tehtiin kolme käyntiinsiirtymistä ja tallin puoleisella sivulla taas uralla taivutuksia ulospäin. Käyntiinsiirtymisissä Piat oli aluksi hieman tahmea ja siirtymiset kestivät pitkään. Useiden siirtymisten jälkeen Piat oli kuitenkin kivasti kuulolla. Alkuun Piat oli aika jäykkä ja vaati paljon ulko-ohjan tukea taivutuksissa. Jennin kanssa keskityttiin kuitenkin eniten omaan istuntaani, kun tuppauduin istumaan aina satulan toisella puolella. Kun sain painoin jakautumaan tasaisesti, Piat taipui ihan hyvin sisäpohkeen ympärille molemmissa kierroksissa.

Tähän väliin otettiin laukkaa uraa pitkin pienissä ryhmissä. Laukassa saatiin mennä kevyessä istunnassa ja irrotella kunnolla! Piat innostui laukasta paljon ja laukkasi mielellään edellä menevän Retun kiinni useampaan kertaan. Laukka oli tosi etenevää ja Piat laukkasi korvat hörössä molempiin suuntiin.

Joo, huomisen tunnilla _lupaan_ keskittyä kantapäiden alhaalla pitämiseen!


Kun kaikki olivat laukanneet molemmat suunnat, siirryttiin peruutustehtävään lopputunniksi. Tultiin tehtävää aluksi käynnissä ja ideana oli kääntää aina laitumen puoleiselta pitkältä sivulta mistä tahansa kohti ikäänkuin kaartoon keskelle ja siitä peruuttaa muutama askel. Peruutuksesta tuli siirtyä suoraan käyntiin ja jatkaa toiselle pitkälle sivulle ja sitä kautta uudelleen toiselle kierrokselle peruuttamaan. Piatin kanssa sai ottaa peruutukseen avut aika selkeästi ja istuntaa tuli käyttää hyödyksi. Pidätteisiin Piat ei vastannut heti, vaikkei ollutkaan kovin kova suusta. Tehtävä sujui kuitenkin ihan hyvin käynnissä.
Jatkettiin hetken jälkeen samaa tehtävää harjoitusravissa. Piatin kanssa piti aluksi etsiä hyvä, rauhallinen ravin tahti puolipidäteillä ja tasaisella istunnalla. Kun tahti saatiin kuntoon, oli peruutuksetkin helpompi tehdä. Piatin kanssa harjoitusravista pysäytykseen siirtymiset sujuivat pienillä pidätteillä ja nopeasti. Peruutukset vaativat enemmän apujen käyttöä ja aikaa, mutta lähtivät sujumaan loppuakohden aika kivasti, vaikka eivät kuitenkaan kovin suorasti. Piat oli kuitenkin kivan tasainen ja kiva ratsastaa.
Loppuraveja ei ravattu, kun päätehtävänä tunnilla oli ollut ravityöskentelyä niin paljon. Piat oli tunnin ajan hyvin kuulolla ja mukava ratsastaa, tää poni on ihan tosi kiva kun saa hommat toimimaan! Tämän tunnin jälkeen olen vielä mennyt Hollilla ja Bobolla koulua ja Rasmuksella esteitä, niistä postauksia tulossa lähiviikkoina :)

- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti