keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Satulako? Pyh, ei sitä esteiden ylitykseen tarvita!


Moi!

Muutama viikko sitten oli Nannan synttäriratsastus, jossa olin viime vuonnakin. Tällä kertaa vuorossa oli leikkitunnin sijaan estetunti ilman satulaa! Tunnille hevostoivetta mietin tosi pitkään, ainoa kenellä olen hypännyt ilman satulaa on Pixi. Pitkien harkintojen jälkeen päädyin toivomaan tunnille Rommia ja Piatia, joista jälkimmäisellä päädyin sitten hyppäämään.

Kaikki kuvat (C) Nannan äiti

Viimeksi esteitä menin muutamia viikkoja sitten Piatilla, kun taas viimeksi ilman satulaa tunnilla puoli vuotta sitten! Issikkaleirillä toki tuli leikittyä ilman satulaa Monan kanssa hippaa hitaimpana ratsukkona ja Dropin kanssa sähläystä pelkillä päitsillä, mutta pitkä aika kuitenkin kyseessä. Ravissa verkatessa pompin aluksi selässä.. no, paljon, ennen kuin tasapaino taas löytyi.

Tultiin verkaksi ravipuomeja molemmilla pitkillä sivuilla. S-sivun pitkälle sivulle tehtiin kontrolliharjoituksena käyntiinsiirtyminen puomilinjan puoleen väliin. Piatin kanssa piti ottaa pidätteet aluksi kunnolla läpi, sillä Piat olisi halunnut mennä ravipuomit astetta nopeammin. Maiju käski ottaa pidätteet läpi aina ennen puomeille tuloa ja käyntiinsiirtymisen tuli olla mahdollisimman sujuva. Kun itse opin istumaan selässä, Piatkin parani ja oli tosi kiva ratsastaa.
Jatkettiin seuraavaksi laukassa oikeassa kierroksessa. R-pitkän sivun ravipuomeja ei enää tultu, vaan laukattiin uraa pitkin tullen myös S-sivun puomilinjan. Piatin kanssa laukannostot olivat vaikeita ja olisin tarvinnut raipan niihin avuksi. Puomilinjallakin Piatia piti hoputtaa ylläpitämään laukan loppuun asti. Yleensä puomilinjan jälkeen seurasi raville siirtyminen, jossa minulta meinasi karata tasapaino useammin kuin kerran. Laukkapuomeilla oli kuitenkin hyvä harjoitella reittejä ja omaa istuntaa ja ne lähtivät sujumaan aika kivasti.Seuraavaksi siirryttiin itse esteisiin (hui!). Tultiin S-pitkän sivun linjaa nyt vasemmassa kierroksessa ja viimeinen puomi oli korotettu ristikoksi. Ensimmäisellä kerralla pelkäsin Piatin lähtevän tasapainolleni liian kovaa vauhtia ja tultiin ristikkolle pohjaan liian hitaan laukan takia. Yli päästiin (ihme kyllä), mutta seuraavilla kerroilla muisin sytyttää moottorin käyntiin ympyröillä ennen ristikolle tuloa. Tultiin linja vielä kerran niin, että molemmat puomit olivat ristikoita ja siitäkin selvittiin paremmalla tempolla.

Näin hienosti ylitettiin eka ristikko!Linjan jälkeen tultiin R-sivun sarjaa, jossa aluksi oli vain apupuomi ja kaksi ristikkoa. Piatin kanssa kesti taas hetki laukannostossa ja laukka ei oikein pyörinyt. Välit kävivät meille liian pitkiksi ja pohkeet eivät riittäneet laukan ylläpitoon. Muutaman kerran jälkeen sain Nooralta raipan lainaan ja se osoittautuikin varsin hyödylliseksi Piatin kanssa!Raippaa ei tarvinnut käyttää kuin muutaman kerran ja Piat laukkasi nyt kunnolla eteen. Myöskään raville rikkomisia ei enää tullut ja laukka nousi aina ensimmäisistä avuista. Nyt kun tahti saatiin kuntoon, oli hyppääminen suorastaan hauskaa (harvinainen juttu mulla estetunneilla)! Mihin sitä satulaakaan tarvitaan, kun meillä sujui tosi kivasti ilmankin (ainakin näillä pikkuesteillä)!
Hyppyjen jälkeen ravailtiin vielä jonkin aikaa. Piatilla oli kiire touhottaessa. mutta kuunteli kyllä pidätteitä ihan mukavasti muutaman vauhdikkaan ympyrän jälkeen. Ilman satulaa hyppääminen oli tosi kivaa ja Piatillakin taisi olla hauskaa! Jos itse saisin jostain rahat kerättyä, niin olis tosi kiva järjestää tämmöinen tunti omillakin synttäreillä. Piatin kanssa ei tarvinnut kertaakaan jännittää, vaikka olenkin epävarma hyppääjä. Kaikin puolin tosi kiva kokemus siis!

Kiitos vielä Nannalle ja koko porukalle!


- Melinda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti