lauantai 8. huhtikuuta 2017

Tempon etsintää Eetulla


Moi!

Pääsin menemään pitkästä aikaa Eetulla ja alkuvalitusten jälkeen Eetu olikin ihan super! Tunnilla työskenneltiin ympyröillä ja niillä saikin Eetun kanssa työskenneltyä varsin kivasti. Pitkillä sivuilla tehtiin itse kukakin mitä mieli lystää ja itse lähinnä herättelin Eetun moottoria. Pitkä raippa oli hyödyllinen apuväline tunnilla, sillä Eetun tempo jäi aina askellajista riippumatta hitaaksi.

Kaikki kuvat (C) Eevi Manninen

Kulmissa tehtiin käyntiinsiirtymiset, joissa sai käyttää apuna vain ulko-ohjaa ja istuntaa. Eetun kanssa se vaati aluksi hieman harjoittelua, mutta lähti sujumaan varsin kivasti. Ainoa ongelma oli Eetun hitaus, kun poniherran mielestä olisi ollut kovin mukavaa kävellä pidempään kuin se kahdesta kolmeen askelta.

Taivutus sen sijaan sujui hyvin ravissa kumpaankin suuntaan, kunhan itse koitti muistaa pitää ponin isolla ympyrällä. Koitin kovasti keskittyä omaan istuntaan ja vaikka kantapäät eivät aina pysykään alhaalla, on muuten istunta ajoittain varsin kelvollinen. Myös ulko-ohjan koitin kovasti muistaa myös ympyröillä ja kyllähän se ihan kivasti vaikutti poniin.

Jos joskus vain osaisi käytännössä Tiinan neuvon "kevennyksessä ei nousta ylös, vaan painetaan kantapäitä alas siirtäen lantiota eteen"


Huom! Tämä on harvinainen kuva siitä, kun istunnasta ei loista läpi mikään sen suurempi virhe!Jatkettiin ravitreenailuiden jälken ympyrät laukassa, tehden kulmiin yhä käyntiinsiirtymiset ja pitkillä sivuilla omaan tahtiin jonkinlaista työskentelyä. Laukassa Eetu jäi aluksi pohkeen taakse ja oikomaan. Raipan käyttö laukannoston aikana sai laukkaan enemmän tempoa ja oikomiseen autti voimakas sisäpohje ja ulko-ohja. Laukka vaati sen verran paljon ratsastusta, että oma kunto meinasi loppua kun koitti vielä pitkillä sivuilla ratsastaa Eetua eteen.

Laukattuamme molemmat suunnat, oli aika köpötellä kevyttä ravia uralla. Uralla keskityttiin kulmiin, joissa tuli taivuttaa reilusti hevosia. Kuten Lotta sanoi, "Hyvän kulman ratsastus ei tarkoitta että mennään seiniä pitkin, vaan hyvässä kulmassa hevonen on taivutettu sisäpohkeen ympäri kunnolla". Eetun kanssa taivuttelu oli helppoa ja tahtikin oli kunnossa. Loppuun sainkin sitten itse lähinnä vain rentoutua, kun koko tunnin oli muuten pitänyt hoputtaa Eetua eteen.Loppuravien aikaan Eetu myös bongasi kameran - ja sitä otustahan piti oikein kunnolla tuijottaa!


Eetulla oli tosi kiva mennä pitkästä aikaa, vaikka itse olisinkin voinut kiinnittää enemmän huomiota tempoon jo alkutunnista. Taivutukset ja käyntiinsiirtymiset sujuivat kuitenkin hyvin - eikä se istuntakaan niin kamalalle näyttänyt!


- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti