torstai 29. kesäkuuta 2017

Irtohypytystä


Moi!

Olin kuvaamassa tänään tehoestekurssilla ja siellä päästiinkin tänään irtohypyttämään Hollia, Dania ja Arttua. Dani (ja luultavasti myös Arttu), olivat ennenkin päässeet estekujalla hyppäämään, mutta Hollille se oli uusi juttu. Sofia ei tutustuttanut Hollia aluksi estekujaan, joten Holli hyppäsi ensimmäisillä kerroilla puomien sijaan estetolppien johteiden yli hipoen maneesin seiniä. Sen jälkeen Holli talutettiin käynnissä kujan läpi ja seuraavalla kerralla puomien ylitys sujuikin hyvin. Aluksi esteiden ylitys oli Hollilla melkoista rymistelyä ja yksi puomikin räsähti kahteen osaan. Kahden viimeisen esteen väliin lisättiin lopulta apupuomi, joka auttoi Hollia pohtimaan hyppypaikkojaan ja lopussa Holli ylitti esteitä melkein kuin kokenutkin konkari!

1.

2.

3. Kaurapalkinto on paras palkinto

4.

5.

6. Muttakun Holli haluaa mennä!

7. Sinne meni se puomi!

8.

9.

10. Hänestä tuli varsin hieno ♥

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17. Kyllä Hollista vielä hyvä esteratsu tulee!

Dani oli päivän toinen hyppääjä ja oli innoissaan heti alussa tutustumiskierroksen jälkeen. Kun Dani pääsi tulemaan kujan yksin, esteiden ollessa vielä puomeina, loikki Dani puomikasojen yli kuin jänis ikään (tai ehkä peura?). Muutenkin Dani hyppäsi toisinaan melkoisella ilmavaralla ja kiiruhti aina innoissaan työntämään päänsä kujan päässä odottavaan kaurakuppiin. Kerran tai pari Dani nousi pystyyn ja hyppi paikoillaan ennen kujalle pääsyä, kun intoa hyppäämään riitti. Lopussa Dani hyppäsi varsin korkeankin okserin innosta vinkuen ja yhtään epäröimättä.

18. Kyllä puomienkin yli voi loikkia!

19.

20.

21. Tötterökorva ♥

22.

23. Mikä ilmavara?

24.

25.

26. Dani taisi hypätä kaikki esteet korvat pystyssä

27.

28.

29.

30. Dani pääsi yli varsin korkeastakin esteestä!

31. Hieno vauvaponi ♥

Arttu oli viimeinen hypytettävä ja hoiti sekin hypyt hienosti. Tutustumiskierroksen jälkeen Arttua ei olisi kiinnostanut lähteä kujalle hyppäämään, joten herrapa lähti ravailemaan ja sitten tuijottelemaan pörheänä kulmaan. Hypätessä Arttu tuli melko rauhassa ja tarvitsi hieman rohkaisua. Tässä välissä kamerastani alkoi jo loppua akku, joten laukaisunappi toimi kuin hidastetussa filmissä. Sen takia kuvat eivät enää ajoittuneetkaan parhaaseen hyppykohtaan, vaan kohtaan jossa Artun etujalat koskettivat taas maata hypyn jälkeen.

32. Minähän en sinne kujalle mene!

33. Ylväänä

34.

35.

36.

37.

38.

39.

40.

41.

42.

Irtohypytystä oli kiva katsoa ja kuvata, vaikka kamerasta alkoikin akku loppua (eikä maneesilaatu paras olekaan). Oli myös hyvä, että kaikille laitettiin sekä etu- että takajalkoihin suojat (varsinkin Hollilla), vaikka mielestäni olisikin ollut parempi, jos Holli olisi heti alussa tutustutettu estekujaan, eikä sen olisi tarvinnut hypätä johteiden yli. Mielestäni olisi myös ollut hyvä, jos hevosia olisi juoksutettu esimerkiksi ravissa hetki, että niiden ei olisi tarvinnut hypätä kylmiltään (varsinkin kun esteet olivat melko korkeita). Hevosilla kuitenkin näytti olevan hauskaa ja estekujasta pääsivät kaikki aina läpi korvat hörössä!


- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti