lauantai 10. kesäkuuta 2017

"Paikoillaan? Suorana? Neljä sekuntia? Ei onnistu, kaksjalka!"


Moi!

Lotan tunneilla olen mennyt enemmän Eetulla ja niin myös tälläkin kertaa (viimeksi n. kuukausi ennen tätä tuntia). Eetusta on alkanut muodostua mulle melko kiva ja luotettava poni, jolla on kiva mennä.

1. Kuvat (C) Anni Moilanen, paitsi kuvat 16-22 ja 25-26 (C) Tiia Koponen

2.

Alkutunnista työskenneltiin ympyröillä päädyissä tehden kukin mitäkin pitkillä sivuilla. Eetun kanssa keskityin aluksi temponlisäyksiin ja ylipäätänsäkin temponmuutoksiin. Näin sain Eetun moottorin syttymään, eikä tarvinnut käyttää lopputunnista sen hirveämmin aikaa vauhdin lisäämiseen. Ympyröillä asettaminen sujui ihan kivasti ja muistin tälläkertaa ulkoapujenkin olemassaolon. Oma istunta jäi erityisesti alussa melko jäykäksi, enkä päässyt kääntymään ympyröiden mukaisesti.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Raviympyröiden jälkeen siirryttiin tekemään pituushalkaisijaa L-C harjoitusravissa. Hyvä ravi pysyi yllä yhä, mutta C-päädyssä Eetu kyttäili ovea ja alkoikin ennen jompaankumpaan suuntaan kääntämistä kiemurtelemaan. Tässä auttoi Rautalammilta opittu neuvo, että mikäli hevonen kiemurtelee pituushalkaisijan lopussa, tulee hevoselle kertoa ratsastajan haluama suunta vasta vähän ennen kääntämistä. Näin hevonen ei ehdi ennakoida, eikä myöskään kiemurtelemaan.


9.

10.

11.

12.

13.

14.

 Lotta halusi meidän keskittyvän täysillä pituushalkaisijan keskelle tehtävään pysäytykseen. Siispä tultiin pituushalkaisija aina yksitellen. Pitkät sivut käveltiin ja pituushalkaisijalle siirryttiin aina harjoitusraviin. Pituushalkaisijan keskellä tehtiin pysäytys suoraan harjoitusravista ja hevosen tuli pysyä täysin paikoillaan ja suorana neljä sekuntia. Pysäytyksen jälkeen siirryttiin taas suoraan harjoitusraviin ja jatkettiin joko oikealle tai vasemmalle.

15.

16.

17.

Kun oltiin tultu pituushalkaisija muutamaan kertaan alkoi Eetu kyllästyä paikallaan seisomiseen. Pysäytys sujui kyllä, mutta suorana ja paikallaan pysyminen ei. Eetu lähti kiemurtelemaan paikoillaan, peruutti tai koitti lähteä ravaamaan eteen. Neljän sekunnin pysäytys vaati siis lähes puolen minuutin valmistelua ja Lottakin nauroi Eetun pelleilylle. Ainakin tuli harjoiteltua hevosen pitämistä suorana paikoillaan oikein urakalla, kun Eetu ei mua helpolla päästänyt!

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Kunnon pysätystreenien jälkeen otettiin ravia ja laukkaa pääty-ympyröillä. Jostain syystä suoruustreenien jälkeen olin itse vertynyt sen verran, että pääsin nyt kääntymään ympyrällä sen mukaisesti. Eetu ravasi yhä kivasti ja asetus löytyi paremmin. Istunta on mulla kehittynyt, tai sitten kuvauksenkohteeksi päätyivät vain ne hetket kun osasin istua. Kuitenkin tämän tunnin kuvissa mulla ei ole varpaat alhaalla, kroppa etukenossa tai sisäohja staattisena (=jatkuvasti) vetämässä.

25.

26.

27.

28.

Laukassa Eetun moottoria sai herätellä muutamaan otteeseen raipalla. Asetus kuitenkin löytyi ja osasin istua ympyrän kaaren mukaisesti. Eetun laukkahan ei ole mitään maailman mukavinta istua ja pitkiä aikoja Eetulla laukatessa selkäni jäykistyykin. Laukka on mulle myös aika vaikea ratsastaa, sillä siinä jännityn enkä muista ulko-ohjan tukea. Pikkuhiljaa (erityisesti Rautalammilla Säpin kanssa) olen oppinut jopa nauttimaan laukkaamisesta ja ratsastamaan sitä.

29.

30.

31.

Laukan jälkeen siirryttiin loppuraveihin. Eetu ravasi kivasti eteen, vaikka itse aloinkin olla aika puhki. Rankkaa tämä ratsastus! Eetu oli koko tunnin aika kiva, vaikka pysäytykset vaativatkin paljon aikaa ja harjoittelua ja laukka vaatii minulta vielä enemmän rentoutumista. Eetu on kuitenkin kivan yritteliäs poni, jonka kanssa on kiva kehittyä.


32.

33.

34. ♥

- MelindaEi kommentteja:

Lähetä kommentti