torstai 8. kesäkuuta 2017

Pelottavin kaikista on maneesi keväällä


Moi!

Tästä tunnista on aikaa jo melko paljon, tämä kun oli sitä aikaa että lumet tippuivat katolta. Lumien tippuminen maneesin katoltahan on se pelätty aika, jolloin ponit kyttäilevät maneesia eikä kukaan (ainakaan minä) tahdo mennä Tommilla, joka eniten tästä showta järjestää. Siispä Lotta laittoi minulle Tommin. Tommi on esiintynyt blogissa vain kerran, kaksi vuotta sitten (jos katsotte tuon linkin niin toivon mukaan huomaatte jotain kehitystä kirjoitustavassa).

Kaikki kuvat (C) Eevi Manninen

Tommi tuntui melko vahvalta edestä. Tai ei, ei vahvalta. Tuntui vaan ettei kuolaimen päässä ole poni, vaan että kuolain on sidottu kiinni tiiliseinään. Tommi tuijotteli alussa C-päätyä, muttei mitään pään ylösnostamista ja pieniä sätkyjä hurjempaa tehnyt. Tultiin kaikessa yksinkertaisuudessaan kulmat käynnissä ja pitkät sivut ja päädyt ravissa tehden keskikirjaimiin voltit. Tommin kanssa ravin tempo oli ihan kiva, mutta taivutusta ei meinannut löytyä.


Minna-Liisa (tallinomistaja) tuli maneesin oven raosta juttelemaan Lotalle jotakin kesken ravityöskentelyn. Juuri tällä hetkellä olin S-pitkällä sivulla Tommin kanssa volttaamassa, eikä Lotta nähnyt tai kuullut, kun lumet tipahtivat katolta samasta kohdasta. Ennen kuin ehdin tehdä mitään, oli poni jo kääntynyt 90 astetta vasemmalle täyttä laukkaa. Onneksi tajusin tilanteen nopeasti ja pidin ohjilla Tommin pään ylhäällä. Tommin kuuluisa temppu kun on ottaa lähdöt ja tiputtaa ratsastaja vetämällä pään alas. Tommi laukkasi maneesin poikki R-kirjaimeen, jossa sain sen siirrettyä käyntiin. Vasemmassa kierroksessa en enää saanut Tommia S-pitkälle sivulle ilman lähtöjä, joten tyydyin tekemään voltteja muualla.
Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin hetki samalla tavalla oikealle. Enää Tommi ei ottanut lähtöjä, mutta puri kuolaimeen vahvasti ja nosti päätään aina H-kulmassa ja C-päädyssä. Ratsastus oli todella vaikeaa, kun piti koettaa saada Tommi edes hieman rennommaksi ja poni vain kyttäili. Laukka otettiin Tommin ja muutaman muun kanssa L-päädyssä ympyrällä (tästä ei ole kuvia). Laukassa Tommi meni ihan okei, mitä nyt minun täytyi muutamaan kertaan tehdä ympyrän sisälle voltteja että poni pysyisi varmasti kuulolla. Siirryttiin käyntiin, vaihdettiin suunta ja Tommi oli todella jännittynyt. Poni lähti käsistä kun vain koitin kävellä sen kanssa C-päätyä kohti. Palasin siis L-päätyyn pikkuvoltille. Lotta kysyi tahdonko laukata, mutten tahtonut. Tommi ei tuntunut enää olevan hallinnassani yhtään, jos tekisin jotain ravivolttia kummempaa. Lopputunnin ajan tein siis käynti-ravisiirtymisiä L-kirjaimessa voltilla. Siinä Tommi kyllä meni ihan nätisti, mutta jos edes yritin suurentaa volttia, siirtyi poni hetkessä jännittyneeksi ja säpsyksi.

 Loppukäyntien ajaksi päätin laskeutua selästä, sillä en saanut ratsailta käsin Tommia edes kävelemään uralla C-päätyyn! Taluttaessakin Tommi oli jännittynyt ja pysähteli toisinaan. Tunti ei siis mennyt kovin hyvin. Tommi voisi olla ihan kiva, jos sillä menisi silloin kun maneesi ei ole täynnä mörköjä, mutta tällä kertaa möröt ottivat vallan. Noh, ei aina voi onnistua!
- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti