tiistai 6. kesäkuuta 2017

Talviunilta heräilyä


Moi!

Nyt mäkin oon herännyt talviunilta ja palannut blogin pariin. Ensimmäinen lukiovuosi on nyt takana ja tämä vuosi on varmaan ollut paras kouluvuosi mitä mulla on ollut. Tänään olen kirjoittanut postauksia julkaisuvalmiiksi jo neljä, tämä on niistä viides ja samalla aikajärjestyksessä ensimmäinen julkaistava. Tämän tunnin menin kuitenkin Rommilla, jolla viimeksi menin kesäloman lopussa.
Tunnista ei ole paljoa enää muistikuvia, kun tästä alkaa olla jo aikaa aika paljon. Kaikki minkä muistan on kuitenkin nyt kirjoitettu ja alkaa tämä rästipostausten lista pikkuhiljaa lyhentyä.

Kuvat (C) Silja Tikkanen ja Aija Kanerva

 Tunnin alussa työskenneltiin ravissa uralla ja loivilla kiemuroilla. Rommi oli aika jäykkä, niin kuin yleensäkin alkutunnista. Ravissa tempo oli kuitenkin aika hyvä ja Rommi oli kivasti kuulolla.Pian siirryttiin tekemään avotaivutusta pitkillä sivuilla ja päätyihin ympyrät ravissa. Rommi oli vieläkin melko jäykkä, enkä alkuun oikein muistanut miten Rommia tulisi ratsastaa. Muutenkaan en ole hyvä avotaivutuksessa, joten siinä tarvitaan vielä treeniä.


Siirryttiin ottamaan ympyrät laukassa, pitkät sivut edelleen avotaivutuksessa. Jalustimet sai ottaa pois ja se auttoikin pääsemään istuinluiden takaosille istumaan. Paremman istunnan kautta löytyi laukkaan kiva rytmi ja taivutuskin alkoi hakeutua pikkuhiljaa näkyviin. Avotaivutus sujui pienissä pätkissä, toisinaan. Ehkä sen voi antaa mulle anteeksi, kun en avoa ole vielä paljoa mennyt?
Tommin ratsastaja tippui, joten kaikkien tuli ottaa jalustimet takaisin. Vaihdettiin samalla myös suuntaa ja jatkettiin samaa tehtävää oikealle. Avotaivutus tuntui hieman vaikeammalta nyt, mutta saatiin silti joitakin onnistuneita pätkiä mukaan. Laukkaa piti Rommilla hoputtaa hieman pyörivämmäksi, sillä vauhti hyytyi suunnanmuutoksen jälkeen. Laukassa pääsin kuitenkin istumaan jalustimienkin kanssa paremmin ja Rommi tuntui rennommalle.Laukan jälkeen otettiin vielä loppuravit. Rommi jatkoi rennompaa linjaansa ravissakin ja tuntui varsin kivalle viime metreille asti. Rommi oli tosi kiva pitkän ajan jälkeen ja sillä olisi kiva mennä kesän aikana useampaan kertaan. Itse voisin nyt myös ottaa tavoitteeksi estekammon voittamisen lisäksi avo- ja sulkutaivutuksen treenaamisen!


Aa juu, täytyy myös opetella pitämään kantapäät alhaalla!- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti