keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kouluhommia Hollin kanssa


Moi!

Maastotunnin jälkeen pääsin menemään uudestaan Hollilla viikon päästä. Tällä kertaa päädyttiin menemään maneesissa koulua sateisen sään vuoksi. Viimeksi Hollilla menin koulua tänä talvena, jolloin meillä sujui varsin kivasti (osittain myös piuhojen ansiosta). Nyt Hollilla ei kuitenkaan ole enää käytetty mitään apuvälineitä talven jälkeen ja ihan hieno hevonenhan siitä on jo tullut!


Kaikki kuvat (C) Silja Tikkanen

Aloitettiin tunti tehden käyntiympyrät päätyihin ja tehden pitkille sivuille siksakilla pohkeenväistöä. Käyntiympyröillä piti taas muistaa kiinnittää erityisesti huomiota ympyrän toiseen puoliskoon, jonka Holli helposti oikaisee suoraan uraa kohti. Ulko-ohjan ja sisäpohkeen avulla ympyrät muistuttivat kuitenkin ainakin jonkinlaisia ympyröitä, vaikka taivutusta olisi voinut löytyä enemmänkin. Pääasia kuitenkin että Holli ei kulkenut ympyröillä kokoajan sisäpohjetta vasten, kuten vielä syksyllä saattoi käydä.Pohkeenväistöt sujuivat Hollilla kivasti, vaikka tehtiinkin väistöä vähemmän kuin muut ratsukot. Muutama ensimmäinen väistöpätkä vaati hieman hakemista, kenties enemmän ratsastajalta kuin hevoselta, mutta loppuakohden alkoi sujua tosi kivasti! Kun itse muisti ottaa pidätteet tarpeeksi selkeästi läpi heti väistättämään lähtiessä, oli helppo lähteä väistättämään Hollia. Suoristus meillä aina vähän lipui sinnetänne, eikä koskaan varmaan ihan oikeaan kohtaan, mutta saatiin kuitenkin hienoja väistöaskelia otettua!Siirryttiin seuraavaksi jatkamaan koko uraa ravissa keventäen, tehden ympyröitä päätyyn aina tarvittaessa. Aluksi tarvitsin itselleni hieman aikaa ja aivojenkäyttöä, kunnes osasin taas ratsastaa Hollilla raviympyröitä. Ulkoohja ja sisäpohje saivat kunnon treeniä ravissa, Holli kun niin kovin helposti karkaa ympyrän viimeisellä puoliskolla aina takaisin uraa kohti. Tahti pysyi hyvänä lähes koko ravipätkän ajan, vaikka uralla saatettiinkin toisinaan mennä astetta kovempaa. Ravissakin oli kuitenkin selkeästi huomattavissa Hollin suuntaero oikean ja vasemman kierroksen välillä. Vasemmalle me vähän kokeiltiin että miten asiat sujuu, mutta oikeassa kierroksessa me jopa osattiin!

Näiden alkuravien ympyröiden aikaisista kuvista huomaa, etten ollut ihan kartalla siitä miten Hollia ratsastettiinkaan

Etukeno -tuo ikuinen ongelmaRavitehtävän jälkeen otettiin laukkaa tehden päätyihin aika ympyrät. Pitkät sivut tultiin sulkutaivutuksessa, tosin Lotta sanoi että mulle ja Hollille riittää pelkkä ajatusja yritys sulusta. Noh, sulkutaivutus on mulle itsellenikin vielä kysymysmerkki pään päällä, mutta ahkerasti me molemmat yritettiin. Laukka oli Hollilla aika vaikeaa tällä tunnilla ja teinkin ympyröitä aina useamman putkeen, että Holli ymmärtäisi ylläpitää laukkaa pidemmälle kuin puoli ympyrää. Laukassa Lotta opasti menemään mahdollisimman kovaa, jotta se pysyisi yllä. Tuntui toisinaan hurjalle käyttää raippaa jo valmiksi kovaa kiitävälle Hollille ja maneesin pohja vain tömisi Hollin laukatessa. Mitä kovempaa mentiin sen paremmin laukka pysyi yllä, vaikka itse aina pelkäsinkin että törmätään kohta seinään - tai mennään siitä läpi!

Tällaista askellajia mentiin, jos laukka jäi Hollilla liian hitaaksi eikä se pysynyt ylläLopussa ravattiin vielä muutama kierros ja siinä Holli pääsi tyhjentämään valtavaa energiavarastoaan ja rentoutumaan hieman. Laukka oli meille melko vaikeaa tällä tunnilla ja laukka olikin lähinnä kovaa rymyämistä eteenpäin. Ravissa Holli oli kuitenkin toisinaan varsin hieno ja pohkeenväistöt sujuivat hyvin.


- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti