maanantai 2. lokakuuta 2017

Kun kiinnostus ei riitä


Moi!

Hyppäsin Eetulla tässä syksyn aikana ja tätä ennen hyppäsin Eetulla viimeksi erikoisesteitä. Erikoiseste tunti sujui tosi hyvin, joten tällekin estetunnille tulin ihan hyvillä mielin. 

Kaikki kuvat (C) Silja Tikkanen (ja kattokaa miten söpö Eetu on ♥)

Verryteltiin aluksi ravissa ja laukassa uralla, mutta alkuverkkojen aikana Eetu oli aika tahmea. Pitkillä sivuilla mennessä käskin Eetua reippaammin eteen, mutta vauhti ei pysynyt nopeana kovin pitkään.Alkuverkkojen jälkeen tultiin laukanvaihtoestettä, joka oli suorana S-R linjalla. Eetun kanssa laukanvaihdot piti valmistella hyvin, sillä muuten jatkettiin väärässä laukassa uuteen suuntaan. Kun laukan sai pyörimään ennen ja jälkeen esteen, oli laukanvaihtojen teko helpompaa. Silti johtava ohja tuli antaa selkeästi hyppyvaihessa, jotta laukka saatiin vaihtumaan. Muutaman kerran saatiin laukanvaihdot kuitenkin onnistumaan.

Toinen näyttää niin iloselle tässä :DLaukanvaihtoesteen jälkeen tultiin puomijumppista, jossa hevosia sai ratsastaa eteen kunnolla. Eetulle ja mulle tämä eteenratsastuspakko teki hyvää, kun Eetua ei saanut päästää hitaaksi. Muutaman ensimmäisen kerran puomisarja ei sujunut ollenkaan hyvin, kun lähestyin sarjalle ihan liian hitaassa temmossa jolloin Eetu siirtyi raviin. Se herätti minut ratsastamaan eteen, mutta vasta viimeisillä puomijumppiskerroilla saatiin oikea hyvä laukan tahti.
Puomijumppistreenien jälkeen hypättiin muutamaan kertaan okseria ja sitten okseria ja laukanvaihtoestettä vuorotellen. Nyt Eetulla alkoi olla intoa hieman enemmän, mikä oli vain plussaa kun ollaan Eetun kanssa liikenteessä. Eetu hyppäsi iloisesti korvat hörössä, mutta osa hypyistä oli hieman hassuja enkä päässyt kaikkiin mukaan. 
Eetu oli tunnin ajan ihan kiva, mutta itse en saanut jotenkin fiilistä mukaan ratsastukseen. Olisin voinut pienillä korjauksilla saada Eetusta paljon paremman, mutta en vain viitsinyt yrittää. Eetu sai laiskotella ja oikoi aina toisinaan, mutta silti ei tuntunut sille että voisin yrittää tehdä jotakin. Lotta kehui tunnin jälkeen istuntaa, kun sanoin ettei tunti mennyt hyvin. Noh, tästä sitten vain ylöspäin ja kohti seuraavia estetunteja!- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti