torstai 28. joulukuuta 2017

Lucas, Jespe, Ferry - Kolme ponia, kolme epäonnistumista


Moi!

Tässäpä nyt yhdistetty yhteen postaukseen kolme tuntia, Lucaksesta, Jespestä ja Ferrystä. Yksikään tunti ei sujunut kovin hyvin, mutta tässä nyt tiivistelmäpostaus kaikista:

Lucas:
Meidän sunnuntain tuntia pitää nykyään aina toisinaan Anu, joka on ollut vasta jonkin aikaa Rauhalahdessa. Tätä tuntia ennen menin Lucaksella viimeksi vuosi sitten kesällä.

Lucas-kuvat (C) Eevi Manninen

Lähes koko tunnin ajan tehtiin S-R keskihalkaisijaa, jonka jälkeen käännyttiin välimatkojen mukaan oikealle tai vasemmalle. Työskenneltiin siis ikäänkuin kahdeksikolla. Lyhyiden sivujen keskelle C:hen ja L:ään tehtiin voltit ja ne osoittautuivat Lucaksen kanssa yllättävän hankaliksi. Ponipalleroa piti komentaa eteenpäin ja pienet voltit hidastivat vauhtia reilusti.


Laukka otettiin nostamalla se keskihalkaisijan puolesta välistä ja jatkamalla laukkaa pitkän sivun ajan lyhyen sivun alkuun. Lucaksen kanssa laukat nousivat hyvin oikealle, mutta vasemmalle poni lähti mielummin vain kiihdyttämään ravia tai nosti laukan vain muutaman askeleen ajaksi. Liekö sitten poni vai ratsastaja ollut vinossa, kun ainoastaan vasemmalla kohdattiin ongelmia (epäilen ratsastajaa). Anun neuvojen mukaan käytin ensin raippaa reippastikin nostoissa apuna, mutta kun laukka nousi oli välittömästi annettava kehuja. Ei laukka siltikään ollut nättiä, mutta oli se vähän parempaa.Laukan myötä Lucaksen moottori käynnistyi pikkuhiljaa ravivolteilla, mutta ei tahti silti päätä huimannut. Lucas kulki voltin loppupuoliskolla tosi vahvasti pohjetta vasten ja oikoi suoraan kohti uraa mun hermostuneista sisäpohje-ulko-ohja -yrityksistä huolimatta. Oli ihan kiva päästä menemään Lucaksella pitkästä aikaa, vaikka itse en oikein osannutkaan sillä mennä.

Tässä näkyy mun mielestä hyvin Lucaksen oikominen sisäpohjetta vasten


Jespe:

Jespellä menin viimeksi vuosi sitten.

Lucaksen jälkeen menin seuraavalla viikolla Jespellä, mutta tunti ei sujunut kovin hyvin. Tunnilla tehtiin vastalaukkaa ja loivaa kiemurauraa ja en oikein osannut ratsastaa tai jaksanut edes yrittää (henkilökohtaisista syistä). Olin jotenkin sitä mieltä, että pikku-Jespe menee rikki, jos käyttäisin raippaa. Olisi pitänyt itse yrittää enemmän, niin poni olisi varmasti ollut ihan hyvä. Eihän Jespe kuitenkaan automaattisesti toimi jos ratsastaja vain istuu selässä tekemättä mitään!

Jespe-kuvat (C) Anni Moilanen


Vaikkei Jespen kanssa sujunutkaan niin on se silti ihan super sulonen!


Ferry:
Jespestä viikko eteenpäin menin Ferryllä ja tunnin aikana työstettiin kolmikaarista kiemurauraa ja kaarien syvimpään kohtaan tehtiin voltit. Ferryn kanssa kolmikaarisen reitti löytyi aika kivasti, mutta eteenpäinpyrkimys puuttui ja en taaskaan osannut käyttää raippaa oikeissa kohdissa. Jotenkin vain oletin että kyllä se siitä ja kohta päästään etenemään reippaammin. Pyh! Suurempi ongelma oli kuitenkin taas ne kuuluisat ulkoavut, jotka olivat tunnin aikana ties missä.

Kaikki Ferry-kuvat (C) Silja Tikkanen

Roikkuvan ulko-ohjan näkee tässä selvästiLaukassa Ferry tuli helposti ulkopohjetta vasten ja lähti liirailemaan kauemmas voltin uralta. Laukannostot olivat vaikeita keskimmäisellä kaarella, suunnasta riippumatta, vaikka keskihalkaisijan alussa ja lopussa tehtävillä volteilla laukka nousi hyvin. En tiedä miksi, ehkä en vain osannut antaa tarpeeksi selkeitä laukannostoapuja kaaren keskellä.

Ulko-ohjaa en taaskaan löytänyt koko tunnin aikana, joten Ferry vain kipitti ja säädettiin ties mitä tunnin aikana. Tunnista ei jäänyt hirveän hyvä fiilis, mutta tästä vaan eteenpäin!


Huhhuh, siinäpä epäonnistumisia kerrakseen. Lähipäivinä kuitenkin luvassa positiivisempaakin menoa!

- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti