sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Hui! Leevi!


Moi!

Tämä talvi on kyllä ollut ihan ekstraluokkaa näiden mulle erikoisten ponien kanssa. Tämän tunnin ratsuna toimi sitten Leevi, jolla olen mennyt kerran aiemmin. En siis tietenkään yhtään panikoinut ennen tuntia.

Kaikki tunnin kuvat (C) Silja Tikkanen

Tunnin aikana maneesissa soi klassinen musiikki, jotta ponit eivät säikkyisi mahdollisesti katolta putoavaa lunta. Leevi onneksi tottui musiikkiin nopeasti, vaikka alussa pitikin tuijottaa tuota hurjaa radiota hieman epäluuloisesti.

Leevi onnistuu näyttämään pikkuponilta tässä kuvassa

Alkuun ihan vaan ravailtiin ympyröillä päädyissä, mutta mulla oli kyllä tarpeeksi hommaa siinäkin. Leevin kanssa ravin tahti löytyi kivasti, mutta asetusta sai erityisesti vasemmalle hakea pidempäänkin. Ravissa yritin myös miettiä omaa istuntaa ja erityisesti käsiä ja niiden paikkaa, ne kun ovat olleet aikamoinen ongelma viimeaikoina.Alkuverryttelyjen jälkeen ruvettiin tekemään pituushalkaisijaa C-L ja pitkillä sivuilla avotaivutusta harjoitusravissa. Ne lukijat jotka ovat blogia seuranneet niin varmaan tietävätkin, että mä ja avotaivutus (sulkutaivutuksesta puhumattakaan) ei oikein sovita yhteen. Yritys on kuitenkin tärkein! Leevin kanssa takaosa karkasi helposti ulos ja joskus jopa karattiin uralta jonnekkin lähemmäs maneesin keskustaa. Kyllä me kovasti kuitenkin yritettiin ja saatiin jopa kerran Lotalta kehuja!

Avojen jälkeen jakaannuttiin kahdelle pääty-ympyrälle, joilla työstettiin hetki hevosia käynnissä. Käynti on mielestäni melko kiva askellaji työstää ja Leevikin hienosti lähti tulemaan pyöreämmälle kaulalle ympyrällä kävellessä. Laukassa Leeviä sai kuitenkin hoputtaa eteenpäin ja enemmän takajaloille. Laukassa asetusta ja hyvää tuntumaa oli paljon vaikeampi löytää kuin ravissa, mutta ehkä pääsen Leevin kanssa vielä työstämään enemmän laukkaa vielä tämän vuoden aikana. Leevin laukka oli niin ihanan tasaista, että olisin voinut jäädä siihen istumaan pidemmäksikin aikaa.

Hieno palleroponi ♥
Loppuraveissa sitten taas höntsäiltiin pidemmällä ohjalla rennommin. Leevi oli aika kiva ja hieman erilainen poni kuin mihin olen tottunut. Pikkuhiljaa alan ymmärtää käsien mysteeriä ratsastuksessa ja avotkin meni ihan okei. Käynnissä päästiin tosi hyvään fiilikseen ja ehkä ravi ja laukkakin sieltä joskus sujuvat. Leevi kuitenkin on supersuloinen tapaus ♥- Melinda

1 kommentti:

  1. Kivasti kirjoitettu tää postaus! Nää kuvatkin oli oikein kivoja :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista