tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kouluponi Ferry näyttäytyy

Ferry

Moi! Ferryllä olen mennyt käynyt säätämässä jo tämän talven aikana, mutta lyhyen ajan sisällä kyllä ollaan edistytty huimasti tähän kertaan verraten (tai sitten Ferryllä vain oli hyvä päivä).

Tunti aloitettiin pysäytyksillä ja jo heti pysäytyksistä alkaen Ferry oli hyvin tuntumalla ja kuuliaisena pysähtyi pienten apujen kanssa.Kaikki tunnin kuvat ja video (C) Silja Tikkanen


Seuraavaksi alettiin työstää raviympyröitä päätyihin. C-päädyn ympyrällä oli kolme ravipuomia ja L-päädyssä yksi. Ravipuomit auttoivat hakemaan oikeaa tahtia raville, joka meille Ferryn kanssa oli alkuun liian hidas. Puomien avulla Ferry kuitenkin alkoi nostelemaan hienosti jalkojaan. Ravi vaati hieman enemmän työstämistä kuin käynti, mutta Ferry rupesi kivasti pyöristymään ja oli oikein mukava ratsastaa.


Laukkaa otettiin vain L-päädyssä puomin yli, tehden niin monta ympyrää putkeen kuin Anun mielestä oli tarpeellista. Laukassa laskettiin kolme askelta ennen puomia ääneen, jotta laukan rytmi ja puomin etäisyys hahmottuisi. Laukassa Ferry oli parempi työstää kuin ravissa, mutta askelten laskeminen ei oikein sujunut. Aloitin laskemisen yhtä askelta liian myöhään tai ajoissa ja vasta muutaman ympyrän jälkeen hahmotin oikean etäisyyden. Ferry oli myös hieman kuurona ulkopohkeelle, jolloin ympyrät toisinaan venyivät liian isoiksi.
Loppuraveissa aloin olla melko väsynyt (tai kunto loppui kesken) joten loppuravit olivat meidän osalta aikalailla höntsäilyä. Ferry kuitenkin yllätti minut olemalla niinkin hyvin tuntumalla koko tunnin ja ei haittaisi lainkaan, vaikka menisin sillä uudelleen talven aikana.- Melinda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti